Cum funcționează tunelingul divizat VPN?

Jun 28, 2023
VPN
Daniel vulp / Shutterstock.com

Tunelingul divizat este unul dintre caracteristicile handierului pe care o pot oferi VPN, permițându-vă să utilizați VPN-ul dvs. pentru lucrurile pe care doriți să le păstrați în timp ce părăsiți conexiunea neprotejată pentru un trafic mai puțin vital. Să aruncăm o privire la modul în care funcționează.

Cum funcționează VPN-uri

Pentru a explica tunelul divizat, trebuie mai întâi să trecem peste Cum funcționează un VPN . Chiar acum, citiți acest articol pe site-ul nostru, deoarece computerul dvs., prin browserul său, conectat la serverul dvs. ISP (furnizor de servicii Internet), care la rândul său, a solicitat serverul How-to Geek pentru acest articol.

Nu este destul de simplu, ci pentru scopurile noastre, va funcționa. Verificați articolul nostru despre Cum funcționează Internetul pentru detalii.

Cu toate acestea, când vă uitați la un site, site-ul se uită, de asemenea, înapoi: poate spune unde vă conectați, de exemplu. Acest lucru se datorează faptului că ISP-ul dvs. îi spune adresa IP , care corespunde o locație fizică aspră . Dacă preferați ca aceste informații să nu fie trimise, trebuie să găsiți o modalitate de a difuza o adresă IP "falsă". Există mai multe modalități de a face acest lucru, dar una dintre cele mai sigure este o rețea virtuală privată (VPN).

Când utilizați un VPN, în loc să mergeți direct de pe serverul ISP la serverul site-ului dorit, veți trece mai întâi printr-un server deținut de serviciu. VPN se conectează apoi la site-ul prin ceea ce se numește tunel securizat. Acest lucru înlocuiește în mod eficient adresa IP cu cea a serverului VPN, făcându-l să arate ca și cum ați fi în acea locație, mai degrabă decât pe cont propriu. Puteți face să arate ca și cum ați fi în următorul oraș, pe cealaltă parte a țării sau un alt continent cu totul.

Acest lucru este minunat dacă doriți să obțineți restricțiile regionale anterioare sau cenzura de eludare (cum ar fi obtinerea trecutului de paravan de firewall din China ). Pe lângă redirecționarea conexiunii, un bun VPN vă va asigura, de asemenea, conexiunea, făcându-l astfel încât o terță parte, cum ar fi ISP-ul dvs., nu poate vedea ce faceți. Acestea sunt o modalitate excelentă de a adăuga securitate la navigarea, deși VPN-urile nu sunt o soluție de confidențialitate din bullet .

Ce este Tuneling Split VPN?

Cu toate acestea, există un dezavantaj major pentru utilizarea unui VPN: scriind viteza de conectare. VPN-urile pot încetini conexiunea în câteva motive - Cel mai important, bazat pe cât de departe este serverul VPN de la dvs. De exemplu, dacă sunteți în Statele Unite, un server canadian va fi mai rapid decât unul din India - toate celelalte lucruri fiind egale.

Deși există modalități de a Accelerați conexiunea VPN , veți ajunge întotdeauna cu o pierdere de viteză. Este doar o întrebare despre cât mai lent vei fi.

Aceasta poate fi o problemă dacă aveți nevoie de multă viteză pentru o singură sarcină, în timp ce aveți nevoie de securitatea unui VPN pentru altul. Un exemplu este cineva care dorește să urmărească un spectacol în afara regiunii lor netflix, dar care încarcă și o copie de rezervă a hard disk-ului. În timp ce aveți nevoie de un VPN pentru a viziona acest spectacol, VPN încetinește, de asemenea, backup-ul dvs., probabil chiar considerabil.

Aici intră în tunelitatea divizată. De fapt, acesta vă transformă conexiunea în două conexiuni. Unul trece prin tunel, în timp ce celălalt se află în mod normal - deci, "tunel split". Conexiunea Netflix trece prin tunelul securizat, care este lent, dar vine și cu IP-ul ascuns, în timp ce fișierele sunt susținute prin conexiunea dvs. obișnuită la Internet la o clip bun prin difuzarea locației dvs.

Este o soluție minunată pentru persoanele care au nevoie de VPN pentru unele lucruri, dar au nevoie de viteză pentru alții.

Cum folosiți Tuneling Split?

Cel mai surprinzător lucru despre Tuneling Split este cât de puține servicii VPN oferă această caracteristică la îndemână. Lista este destul de scurtă și dacă excludeți pe cei cu funcționalitate limitată, cei mari au rămas în picioare Nordvpn. și Expresvpn. . Favoritul nostru din aceste două este ExpressVPN, în principal pentru că face configurarea tunelului divizat atât de simplu.

Tot ce trebuie să faceți pentru a configura Tunelarea divizată a expresVpn este să mergeți la meniul Opțiuni utilizând butonul de trei linii din partea stângă sus a aplicației și selectați "Opțiuni".

Va apărea un meniu nou. În fila "General", selectați "Gestionați conexiunile pe o bază per-aplicație" făcând clic pe caseta de selectare. Apoi, faceți clic pe butonul "Setări" de sub text.

Aici, trebuie să alegeți dacă doriți să excludeți sau să includeți aplicații la conexiunea VPN.

Dacă "excludeți" aplicațiile (în ExpressVPN, selectați "Nu permiteți aplicațiilor selectate să utilizeze VPN."), Toate aplicațiile vor folosi automat VPN-urile, cu excepția celor pe care le adăugați aici.

Dacă "Includeți" aplicații (în ExpressVPN, selectați "Permiteți numai aplicațiilor selectate pentru a utiliza VPN."), Nu vor folosi aplicații VPN, cu excepția aplicațiilor pe care le afișați aici.

Pentru o securitate maximă și confidențialitate, alegerea mai înțeleaptă este să excludeți aplicațiile specifice, cum ar fi a Clientul de rezervă care încarcă în mod regulat o cantitate mare de date și pentru a vă asigura că orice altceva trece prin VPN.

E vorba de asta. Split Tunneling este o caracteristică simplă pentru a se înființa, dar poate fi un timp imens pentru unii oameni. Dacă doriți să vă încurcați cu el, verificați-vă Expresvpn. și garanția sa generoasă de 30 de zile pentru tine.


VPN - Cele mai populare articole

Ar trebui să utilizați un VPN pentru jocuri?

VPN Feb 4, 2023

Gordenkoff / Shutterstock. Există o șansă bună să fugi în multe anunțuri VPN (rețea privată virtuală) în timp ce vizitați site-uri web s..


5 Semne VPN nu este demn de încredere

VPN Apr 30, 2023

RELAON8211 / Shutterstock.com. VPN-urile reprezintă o valoare mare de afaceri miliarde de dolari. un an. Cu atât de mulți bani pentru apucare, nu..


Cum să testați dacă VPN dvs. funcționează (și scurgeri VPN)

VPN May 20, 2023

Alexander Supertramp / Shutterstock.com Dacă v-ați conectat la a VPN. Și doriți să vă asigurați că este sigur să utilizați înainte de a..


Cum să verificați dacă site-urile sunt blocate în China

VPN May 17, 2023

Sean Pavone / Shutterstock.com Dacă sunteți pe drumul spre China, sau sunt doar un fel curios, poate doriți să știți ce site-uri sunt blocate de către ..


Cum să se înscrie pentru un VPN în mod anonim

VPN Jul 6, 2023

Victor Metellskiy / Shutterstock.com VPN-urile sunt anunțate ca fiind cea mai bună - chiar și singura modalitate în care puteți fi anonim în timpul..


Faceți cunoștință cu ușurință, un protocol VPN deschis cu sursă deschisă, disponibil acum

VPN Aug 10, 2023

Expresvpn. Expresvpn. Este în căutarea de a schimba jocul VPN cu noul său protocol ușor. Mai degrabă decât să folosească OpenVPN, L2TP sau unul dintre ce..


Cum să urmărești Franța să ia Anglia gratuit cu ExpressVPN

VPN Dec 9, 2022

FIFA World World Quarter Final finală continuă cu un atac tensionat între Anglia și Franța, sâmbătă, 10 decembrie, la 14:00 EST. Urmăriți toată acțiunea gratuit atunci când vă sch..


Cum să configurați computerul Windows ca router VPN

VPN Nov 2, 2023

Dacă doriți să instalați un VPN pe un dispozitiv care nu -l permite, cum ar fi un televizor inteligent sau chiar o imprimantă, cel mai simplu mod de a rezolva această problemă..


Categorii