Hvordan endre DNS-servere på Windows 11

Nov 17, 2022
Windows 11
Asharkyu / Shutterstock.com.

Hvis du vil bruke alternativ [1. 3] DNS. Servere med Windows 11-maskinen din - kanskje til Fremskynde surfing Med en gratis DNS-tjeneste, Forbedre personvernet , eller bare bruk noe bedre enn det du gir, det er ganske enkelt å gjøre i innstillinger. Dette er hvordan.

Først åpne innstillinger ved å trykke på Windows + I på tastaturet. Du kan også høyreklikke på Start-knappen og velge "Innstillinger" i menyen som vises.

I innstillinger velger du "Nettverk & AMP; Internett "i sidefeltet.

I nettverk & amp; Internett-innstillinger, finn navnet på Internett-tilkoblingen du vil endre DNS-serverne for i listen (for eksempel "Wi-Fi" eller "Ethernet") og klikk på det.

På egenskapssiden for den nettverksforbindelsen, velg "Maskinvareegenskaper."

Deretter finner du "DNS-serveroppgave" og klikker på "Rediger" -knappen ved siden av den.

Et "rediger DNS-innstillinger" -vinduet vil dukke opp. Bruke rullegardinmenyen, velg "Manuell". Slå deretter på IPv4 eller IPv6 avhengig av hvilken type IP-tilkobling du vil endre. De fleste tilkoblinger bruker fortsatt IPv4 som standard, men Noen Internett-leverandører krever IPv6 også.

Under IPv4- eller IPv6-overskriftene, skriv inn den primære DNS-serveradressen i boksen "Foretrukket DNS" (for eksempel "8.8.8.8" og "8.8.4.4" for Googles gratis DNS-tjeneste). Nedenfor finner du den sekundære DNS-serveradressen i boksen "Alternativ DNS".

Hvis du vil bruke DNS over HTTPS , som krypterer DNS-forespørsler om forbedret personvern og sikkerhet, angir både "Foretrukket DNS-kryptering" og "Alternativ DNS-kryptering" for å "krypteres bare (DNS over HTTPS)" ved hjelp av rullegardinlene under DNS-adressene du skrev inn i det siste steg. Gjenta dette for enten IPv4 eller IPv6 om nødvendig.

Merk: Fra november 2021, DNS over HTTPS bare fungerer med et begrenset antall DNS-tjenester I Windows 11. Kontroller at DNS-serverne du bruker, støtter den før du slår på DNS-kryptering.

Hvis du ikke vet om de nye DNS-serverne støtter kryptering, er det OK å forlate DNS-kryptering satt til "bare ukryptert". Når du er ferdig, klikker du på "Lagre" og popup-vinduet lukkes.

På Wi-Fi eller Ethernet-maskinvareegenskaper-siden ser du DNS-serverne du nettopp har skrevet inn i krypteringsstatusen ved siden av dem.

Lukk innstillinger-appen, og du er god til å gå. Fra nå av vil hele Internett-trafikken som går gjennom nettverksadapteren du endret, bruke de nye DNS-serverne. Om nødvendig kan du gjenta disse trinnene med en alternativ nettverksadapter (for eksempel Ethernet hvis du allerede har konfigurert DNS-adresse for Wi-Fi).

Merk: Hvis du har nettverksproblemer etter endring av DNS-innstillinger, dobbeltkryss at du skrev inn adressene riktig. En mistyped DNS-adresse vil resultere i at DNS-serverne ikke er tilgjengelige og utseendet på en ødelagt internettforbindelse. Hvis adressene er skrevet riktig, men du fortsatt har problemer, kan du prøve å deaktivere "IPv6" -bryteren i Listen DNS-servere. Hvis du konfigurerer IPv6 DNS-servere på en datamaskin uten IPv6-tilkobling, kan dette føre til tilkoblingsproblemer. Lykke til!

Windows 11 - Mest populære artikler

Hvor å skjule oppgavelinjen i Windows 11

Windows 11 Jul 30, 2023

I Windows 11, oppgavelinjen tar opp en liten del av skjermen. Heldigvis er det enkelt å gjenvinne den plassen ved å konfigurere oppgavelinjen til å skjule seg automatisk. D..


Slik midlertidig stoppe din Windows-PC fra Sleeping

Windows 11 Jul 19, 2023

Macs har hatt en praktisk app kalt " Koffein "I årevis kan du midlertidig forhindre at datamaskinen går i dvale. Windows-PCer har en lignende funksjon som heter "Awake" som ..


Hvordan aktivere touch-tastaturet på Windows 11

Windows 11 Aug 10, 2023

Hvis du har en berøringsskjerm PC som kjører Windows 11. , et virtuelt tastatur på skjermen kan være viktig hvis du vil bruke den som en tablett. Ved å aktivere et ikon i..


Hvordan Vis skjulte filer på Windows 11

Windows 11 Aug 2, 2023

Windows 11 håndtak Skjulte filer og mapper nesten identisk med versjoner av Windows som kom før det: med Spesielle filflagg . Viser disse skjulte filene i File Expl..


Hvordan Deaktiver Lås skjerm “Tips” og meldinger på Windows 11

Windows 11 Sep 29, 2022

Hvis du er lei av å se tips, triks og meldinger på din Windows 11 låseskjerm , det er enkelt å slå dem av helt takket være innstillinger. Slik gjør du det. Først �..


Hvordan bruke fargefiltre i Windows 11

Windows 11 Sep 11, 2022

Windows 11. Inkluderer innebygde fargefiltre som kan hjelpe folk med synsfeil eller fargevisjons mangler. For å sette opp et filter, er alt som trengs, en tur til tilgjengeligh..


Hvordan velge standard høyttalere på Windows 11

Windows 11 Sep 8, 2022

På Windows 11-PC-en kan du ha flere Ulike lydutgangsenheter hekta, for eksempel høyttalere, hodetelefoner, hodetelefoner eller på annen måte. Slik forteller du Windows 11 ..


Hvordan skjule bestemte filtyper fra Windows 11 søkeresultater

Windows 11 Nov 29, 2022

Vil Skjul dine bilder eller videoer Fra å vises i Windows 11s søkeresultater? Hvis ja, konfigurer du PCen din for å ekskludere bestemte filtyper i søkene. Vi viser deg hvord..