Moet je een VPN voor al uw Web Browsing?

Aug 20, 2023
VPN
Nicoleta Ionescu / Shutterstock.com

Een Virtual Private Network of VPN voor de korte, is een netwerk dat huiden uw internet verkeer met behulp van encryptie. Je bent waarschijnlijk op de hoogte van enkele van de voordelen van een VPN biedt, maar je moet een VPN de hele tijd gebruiken?

Een VPN biedt u privacy

Een VPN verbergt je echte IP-adres , Dat is de voordeur van uw internetverbinding is. Dit is vooral handig als u een statisch IP die niet draaien doet, omdat adverteerders en andere trackers uw IP kunt gebruiken om uw online activiteiten te koppelen.

Dit kan worden gebruikt om gerichte advertenties te dienen in een enigszins scattershot fashion. Bijvoorbeeld, zeggen dat je rond te shoppen voor elektrisch gereedschap online. Je zou kunnen zoeken naar items, check retailers, en misschien kijken naar een YouTube-video of twee. Met uw IP-adres blootgesteld, kunnen adverteerders gemakkelijk serveren u meer advertenties voor elektrisch gereedschap door zich te richten het adres.

Dit kan leiden tot een schending van de privacy door het blootstellen van de andere leden van uw huishouden op advertenties die worden geactiveerd door uw browser activiteiten. Dit is slechts een van de trucs die adverteerders gebruiken om gebruikers te volgen in een poging om relevante advertenties die hebben meer kans om te worden geklikt te dienen.

Een groot deel van de tijd, los te maken van uw VPN en weer aan te sluiten zal u voorzien van een nieuw IP-adres. Zelfs als uw internet-pakket biedt u een steeds veranderende dynamische IP, uw surfervaring activiteit kan nog steeds worden naar u terug gekoppeld, aangezien uw service provider een record zal hebben. Een goede VPN zal niet logs lang genoeg voor dat dit een probleem zijn.

Uw Internet Traffic is versleuteld

Primakov / shutterstock.com

Een VPN fungeert als een veilige tunnel waardoor uw internetverkeer wordt gesluisd. Het verkeer is versleuteld aan beide uiteinden zodat, in theorie, alleen u en het eindpunt (de website die u toegang wilt) weten wat er wordt uitgezonden.

Dit niveau van bescherming kan variëren, afhankelijk van welke protocollen de VPN ondersteunt evenals welk protocol u ervoor kiest om te gebruiken. In het algemeen, meer veilige protocollen zijn langzamer. Sneller, minder veilige protocollen zijn beter dan niets.

Encryptie van deze aard is vooral handig bij het gebruik van openbare draadloze netwerken. Deze netwerken kunnen worden gebruikt om de lancering man-in-the-middle-aanvallen, waarbij browsen gegevens worden onderschept. Als dat het verkeer is versleuteld, zal het waarschijnlijk niet van enig nut zijn voor iedereen het uitvoeren van een dergelijke aanval. Sterkere encryptie protocollen bieden meer bescherming in dit verband.

Niets is “hack-proof”, en het is belangrijk om er nooit van uitgaan dat u volledig beschermd bent. Zelfs zo, een VPN zorgt voor een extra niveau van beveiliging op de top van de bestaande encryptie (zoals HTTPS en TLS, gebruikt door web hosts en e-mailproviders).

Hide Your activiteit van uw ISP of Government

Wanneer u uw web-verkeer te versleutelen, is het moeilijk je voor derden om te zien wat je online doet. Dit omvat de typen websites die u bezoekt of de diensten die u gebruikt.

Internet-serviceproviders (ISP's) kunnen proberen verkeer te "vormt" door bepaalde domeinen of verkeerspatronen te smoren. Bijvoorbeeld, bittorrent verkeer of hoge bandbreedtestreamingdiensten kunnen kunstmatig worden vertraagd.

Als u een VPN gebruikt, is al uw verkeer gecodeerd. Dit maakt het moeilijk voor ISP's om precies te weten wat u uw internetverbinding gebruikt voor, en vrijwel onmogelijk voor hen om uw internetverkeer te gooien of vorm te geven, omdat het verborgen is achter een laag codering.

Hetzelfde kan gezegd worden van het delen van bestanden en andere juridisch grijze praktijken. Veel VPN's hebben servers gelegen in jurisdicties die een zachtere aanpak van het probleem maken, waar de filesharing is toegestaan. Zorg ervoor dat u geen beleid schendt dat uw VPN zou kunnen zien beëindigen uw account voor misbruik.

Op veel ernstiger kan VPN's ook worden gebruikt Omzeilen censuur of verbergen voor autoriteiten. In sommige landen is het gebruik van een VPN illegaal. Als u een VPN wilt gebruiken om zich op zo'n manier te verbergen, moet u ervoor zorgen dat u de risico's hiervan begrijpt. Je wilt jezelf vertrouwd maken met het concept van een kill-schakelaar, welke protocollen je het best zullen beschermen, en de beste software die je beschikbaar hebt om een ​​VPN-verbinding tot stand te brengen.

Bespaar geld en toegang tot de regio-vergrendelde inhoud, ook

Voor de meeste gebruikers is een VPN eerst en vooral een investering in veiligheid en privacy om de hierboven aangelegde redenen. Als je kunt verschijnen alsof je op internet in een ander land bekijkt, heeft ook een paar andere voordelen, vooral als het gaat om de inhoud en het streamen van inhoud.

Mogelijk wordt u minder in rekening gebracht voor een bepaald product of een dienst als u in een ander land lijkt te zijn. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is vluchten, waar de prijs drastisch kan veranderen, afhankelijk van waar u boekt. Dit geeft het niet noodzakelijkerwijs de reisroute weer, ofwel (uw vertrekbestemming hoeft niet noodzakelijk overeen te komen met de locatie waarin de boeking is gemaakt.).

Een andere belangrijke reden dat veel mensen zich aanmelden voor een VPN in de eerste plaats, is om geo-beperkte inhoud te streamen. Dit kan de Netflix-catalogus van een ander land zijn, het streamen van tv-services of zelfs live-evenementen zoals sporten die mogelijk niet lokaal beschikbaar zijn.

Als je de streaming route gaat, wees je voorbereid om rond te winkelen. Streaming-diensten zoals Netflix zijn meer bewuster dan ooit van de trucs die VPN-providers gebruiken om geografische beperkingen te omzeilen. Sommige services kunnen specifieke servers hebben waarmee u verbinding moet maken met toegang tot het streaming-video.

Wat zijn de nadelen van een VPN?

Een belangrijk nadeel om een ​​VPN te gebruiken, is dat ze uw internetsnelheid vertragen. Aangezien het gebruik van een VPN een extra laag tussen u en het bredere internet introduceert, zal uw snelheid langzamer zijn als u door een VPN bladert. Er zijn meer hoepels voor gegevens om door te springen alvorens u te bereiken met een VPN.

De snelheidsprobleem hangt grotendeels af van de snelheid van uw huisinternet en de afstand tussen u en de VPN-server die u gebruikt. Een server op enkele kilometer afstand bevindt zich een kleine vertraging, maar een server aan de andere kant van de wereld kan een dramatische impact hebben. En ja, dit kan de streamingprestaties beïnvloeden.

Dit kan het gebruik van een VPN ongewenst maken voor toepassingen met lage latency, zoals online games spelen of hosting videostreams.

Het tweede grote nadeel is de perceptie dat een VPN u volledige bescherming biedt tegen online bedreigingen. Dit is niet het geval. Vergeet niet dat een VPN u niet kan beschermen tegen de gebruikelijke online bedreigingen van malware, oplichters, nul-day exploits en identiteitsdiefstal. En tenzij je Wijzig uw online gewoonten om uw privacy te verhogen , Je zou nog steeds gemakkelijk kunnen identificeren .

Bovendien kan een VPN zelf in gevaar worden gebracht. In 2019 vond bijvoorbeeld de informatie uit dat een van 's werelds grootste VPN-providers, Nordvpn, was geraakt door een beveiligingsbreuk in een datacenter in Finland. De getroffen server was kwetsbaar tussen 31 januari en 5 maart in 2018, maar het bedrijf beweert niet een jaar te hebben aangemeld dat de inbreuk was opgetreden.

Nordvpn wachtte nog zes maanden voordat ze klanten van de inbreuk op de hoogte brengen. Het snijdt banden met het bedrijf dat de server beheerd en gerustgesteld klanten die geen logs, gebruikersnamen of wachtwoorden werden onthuld, maar de inbreuk verhoogde nog steeds wenkbrauwen, met name van getroffen gebruikers die van Finland verbonden zijn.

Ten slotte is er de kosten om te overwegen. Gratis VPN's zijn geen optie voor iedereen die serieus serieus neemt, dus voor echte online bescherming, moet je een klein maandelijks bedrag betalen.

Het juiste vpn kiezen

Het kiezen van het juiste VPN is belangrijk. Je zou moeten Vermijd gratis vpns Omdat ze vaak de doelen van aanvallen zijn en weinig bieden aan geen bescherming. Het goede nieuws is dat de meeste VPN's zijn betaalbaar op slechts een paar dollar per maand.

Als u zich zorgen maakt over uw online activiteiten, zorg er dan voor dat u een VPN kiest met een minimaal logboekbeleid. Dit betekent dat de VPN logt behoudt van wat de gebruikers voor een zeer korte periode doen. Idealiter zou deze service buiten uw jurisdictie moeten bestaan ​​en buiten de jurisdicties van intelligentie delen zoals de Vijf ogen .

Leren over de verschillende VPN-protocollen die beschikbaar zijn voor u geeft u een beter begrip van welk beschermingsniveau een bepaalde service biedt u. Hoewel dit off-putting kan zijn, Onze gids voor de verschillende VPN-protocollen moet je in de goede richting wijzen.

Dus als u een VPN gebruikt voor alle webbrowsen?

Als u betaalt voor een VPN waar u tevreden mee bent, biedt dat een voldoende laag beveiliging, en waarmee u toegang hebt tot diensten die u anders niet voor u beschikbaar hebt, moet u het zo veel mogelijk gebruiken .

Het kan logischer zijn om de paar online activiteiten te isoleren waarvoor een VPN ongeschikt is, zoals het spelen van online games of het krijgen van (legale) downloads die zo snel mogelijk zijn voltooid. U kunt het web "naakt" altijd loskoppelen en gebruiken voor dergelijke activiteiten.

Als je liever je VPN gebruikt voor absoluut alles op al je apparaten, kun je Stel een VPN in op sommige routers .


VPN - Meest populaire artikelen

Wat is het verschil tussen incognitomodus en een VPN?

VPN Mar 11, 2023

Weare / Shutterstock.com VPNS en incognito-modus zijn twee van de meest populaire hulpmiddelen voor online privacy. Een VPN maakt je moeilijker om te volgen ..


Hoe het internet te gebruiken uit China

VPN Apr 6, 2023

Karen Roach / Shutterstock.com Als u China bezoekt en het internet wilt gebruiken, bevindt u zich voor een vervelende verrassing: veel sites die u als vanzelfs..


Slow VPN? Hier is hoe om het sneller

VPN May 27, 2023

Senservector / Shutterstock.com Virtuele privé-netwerken zijn geweldige hulpmiddelen, maar ze hebben allemaal één probleem: ze vertragen uw verbind..


Hoe tem je een VPN-Speed ​​Test (en hoe te bespoedigen een VPN)

VPN May 12, 2023

kkssr / shutterstock.com Misschien heb je gemerkt dat, met jouw VPN Verbonden, is uw internetsnelheid gevallen - zelfs als slechts een beetje. Het m..


Wat is een VPN-dodenschakelaar en heb je er een nodig?

VPN Aug 4, 2023

chello700 / shutterstock.com Winkelen voor een VPN-provider Kan lastig zijn, dus het verkleinen van je must-have-functies kunnen helpen. Een van de ..


kan mijn ISP See Als ik met behulp van een VPN, en kan het hun schelen?

VPN Sep 8, 2023

Nicoleta ionescu / shutterstock.com Het gebruik van een VPN is een geweldige manier om uw privacy te verhogen tijdens online: Sites die u bezoekt, kan u niet..


Hoe maak je gebruik van twee VPN's op hetzelfde moment op Windows

VPN Oct 16, 2023

Ksenia Zvezdina / Shutterstock.com Als u twee VPN's op uw computer hebt geïnstalleerd, is de kans groot dat u wat moeite heeft om ze tegelijkertijd te laten w..


Surfshark vs. ExpressVPN: Wat is de beste VPN?

VPN Nov 14, 2023

Ksenia Zvezdina / Shutterstock.com Als je probeert Kiezen de Beste VPN-service Voor jou kun je het vergelijken Surfshark en ..


Categorieën