Hoe te gebruiken Cinematic Mode om betere video schieten op de iPhone

Oct 23, 2023
Apple
Hadrian / Shutterstock.com

Biologische modus Debuteerde naast de iPhone 13 en 13 Pro als een manier om soepele, filmische beelden te schieten met een nadruk op diepte-van-veld. We laten je zien hoe je je volgende meesterwerk mee kunt schieten.

Wat is een filmische modus?

Cinematic-modus is een functie gevonden in Apple's standaard camera-app . In het hart is deze modus alles over het toevoegen van diepte-van-veld aan schoten met gladde overgangen tussen verschillende onderwerpen.

Door meerdere camera's aan de achterkant van het apparaat te gebruiken, kan de bioscoopmodus onderwerpen intelligent volgen als ze de scène invoeren of verlaten en een faux toepassen diepte-van-veld effect niet ongelijk te zien in de iPhone's portretmodus . Dit levert een veel meer uitgesproken diepte-veld effect dan dat u normaal gesproken zou zien vanuit een smartphonecamera.

appel

Het idee is om zowel een focustrekker en de rijke bokeh je zou normaal gesproken in wijd zien opening lenzen. Maar het eindigt daar niet, aangezien je je focus in de post kunt bewerken nadat je de beelden hebt gemaakt. Dit is de echte ster van de show omdat je in staat stelt om significante aanpassingen te doen aan de manier waarop je video eruit ziet zonder iets opnieuw te herstellen.

Cinematic-modus is niet perfect, hoewel het een redelijk goed werk over het algemeen doet. Net als elke functie die afhankelijk is van machineeronderwijs en softwarevervice, kan de bioscoopmodus af en toe focus trekken op inOpportune-momenten of op een onderwerp dat u niet van plan bent zich op te richten. Wanneer dit gebeurt, kun je de video in de post pijnloos bewerken om je visie beter te realiseren.

Vastgelegde video is beperkt tot 1080p Dolby Vision HDR bij 30 frames per seconde, vergeleken met maximaal 4k Dolby Vision HDR bij 60 frames per seconde in de normale modus "Video". Apple kan ondersteuning toevoegen voor ProRes video In de filmmodus wanneer het op de iPhone 13 Pro en Pro Max in een latere update aankomt.

Welke apparaten kunnen in de cinematografische modus schieten?

Aangezien de filmische modus is vastgebonden aan hardware, worden alleen de iPhone 13, 13 Mini, 13 Pro en 13 Pro Max ondersteund. Oudere apparaten zoals de iPhone XS of XR en nieuwere, de iPad Pro 12.9-inch (3e generatie of nieuwer), iPad Pro 11-inch (1e generatie of nieuwer), iPad Air (3e generatie of nieuwer) en iPad Mini (5e Generatie of nieuwer) kan cinematografische modus-video's bewerken op voorwaarde dat ze zijn geweest geüpgraded naar iOS 15 of beter .

appel

Apple rolde niet met terugwerkende kracht uit het vermogen om in de cinematografische modus te schieten naar de iPhone 12-familie of eerder, noch de iPad Pro. Apple kan de functie toevoegen aan toekomstige apparaten, waaronder de iPad Pro, die veel high-end heeft gedeeld iPhone-functies zoals Lidar en gezichts-ID.

VERWANT: Wat is Lidar en hoe werkt het op de iPhone?

Hoe Cinematic Mode-video te schieten

U kunt in Cinematic-modus opnemen met de standaard iPhone-camera-app. Open het eenvoudig en veeg het om de modi te veranderen. Je vindt cinematografische modus twee-swipes aan de linkerkant bij het vasthouden van je apparaat in de portretmodus.

iPhone 13-gebruikers kunnen alleen de reguliere brede lens en front-facing-lens gebruiken tijdens het fotograferen in deze modus, terwijl iPhone 13 Pro-gebruikers zowel de wijd als de telelens op de achterkant plus de camera aan de voorkant. De ultra-brede lens Niet beschikbaar zijn van hints op hoe Apple een indrukwekkend onderwerpspoor heeft bereikt, zelfs wanneer de proefpersonen uit het frame zijn.

Tik op de knop "F" tijdens het fotograferen om het effectieve diafragma te wijzigen, gemeten in f-stops . Hoe kleiner het nummer, de bredere de effectieve diafragma en de ondieper de scherptediepte. Een ondiepe scherptediepte betekent meer van de achtergrond onscherp zijn bij het vergrendelen van een onderwerp. Je moet voor jezelf experimenteren en zien hoe deze waarde het frame beïnvloedt.

VERWANT: Wat is een f-stop in fotografie?

Voor opnames waar je al je frame in focus wilt (als een landschap), verhoogt u het F-stop-nummer. Voor een "filmische" look die ogen naar uw onderwerp trekt, vermindert de F-stop om meer van het frame en de aandacht van de directe kijkers te vervagen. Terwijl een kleinere F-stop-waarde meer licht zou laten op een echte cameralens, is er geen merkbaar verschil in de filmmodus, aangezien de software het grootste deel van het zware tillen doet.

Je kunt ook de belichtingswaarde (EV) Zoals u tijdens het fotograferen in de "Video" -modus als normaal. U kunt dit doen door op het pictogram van de kleine pijl te tikken en vervolgens de "+/-" -knop te gebruiken om de scène op te vrolijken of te verduisteren.

Track onderwerpen automatisch in je schot

Een van de beste functies in de filmmodus is onderworpen. Dit betekent dat je iPhone bepaalde onderwerpen, inclusief mensen, dieren en zelfs voorwerpen zoals auto's of eten kan herkennen en volgen.

Om zich te concentreren op een onderwerp tijdens het fotograferen, tikt u erop terwijl u normaal zou zijn. U kunt dan uw iPhone vertellen dat u het onderwerp wilt volgen door opnieuw te tikken, op welk punt u een bericht op het scherm "AF Tracking Lock" ziet. Terwijl je iPhone sommige onderwerpen kan voorspellen en automatisch volgen terwijl ze de scène binnengaan (met name gezichten en mensen), worden levenloze objecten niet vaak "herinnerd" wanneer ze uit het frame gaan.

Wanneer een onderwerp is gevolgd, kunt u verplaatsen en probeert de iPhone dat object te volgen en erop te focussen. Dit omvat als u probeert dichterbij of verder weg van het onderwerp te bewegen, waarbij de focus effectief voor u wordt getrokken. Als je liever Sluit focus Op een specifieke afstand van de camera terwijl u in de "Video" -modus zou doen, tikt u op en houdt u vast.

Cinematic-modus heeft ook een beetje een geest. Een onderwerp dat weg van het frame kan zien, kan bijvoorbeeld de iPhone op iets anders focussen en vice-versa. Hoe het apparaat zich grotendeels gedraagt, hangt er grotendeels af van wat er nog meer in het schot zit, maar gelukkig kunt u elke misstappen in de post opruimen.

Video's bewerken met een filmmodus

Het bewerken van video's die in de cinematografische modus worden genomen, is een beetje zoals fotograferen in de cinematografische modus in de eerste plaats. Je kunt veel van dezelfde dingen doen, inclusief tikken op onderwerpen om focus of track, plus je kunt het effectieve diafragma voor de hele clip wijzigen door te tikken op de "F" -waarde in de rechterbovenhoek van het scherm.

Op elk willekeurig moment kunt u de film van de cinematiemodus en andere functies uitschakelen door op het "Cinematic" -logo te tikken. Je zou een hogere resolutie-video krijgen bij hogere frame-tarieven door simpelweg op de eerste plaats in te schappen in de modus "Video", maar de optie is er niettemin.

Langs de onderkant van het scherm bevindt de video-tijdlijn. U kunt de start- en stoppunten verplaatsen om de video te snijden, net zoals u met gewone video zou zijn. Onder dit is een andere tijdlijn, deze keer om de focus-trekkers op te nemen.

Op elk moment in de tijdlijn kunt u op een onderwerp tikken om erop te focussen (of dubbele tikken om te tracken). Dit wordt toegevoegd aan de focus-tijdlijn met een punt of een gele punt in geval van tracking. U kunt op deze gele stippen tikken om tracking-instructies te verwijderen en extra trektjes in de clip toe te voegen.

Alle witte stippen die u ziet op de focus-tijdlijn Demonstreer ingangen die u hebt gemaakt bij het opnemen van uw video in de eerste plaats, en als u "terugkeert" naar standaard volgens de knop in de rechterbovenhoek van het scherm worden deze trekkers hersteld. U kunt ook op de gele knop "Tracking" tikken (het ziet eruit als een zoekerbox met twee cirkels erin) om tracking uit te schakelen voor de hele clip.

Krijg Betere beelden in de Cinematic-modus

Voor de beste resultaten, Compose shots die de nadruk legt op de diepte van het veld. Dit wordt het best bereikt met een onderwerp dat dicht bij de camera is en een achtergrond die op een afstand ligt, hoewel de iPhone de neiging heeft om een ​​goede taak te doen om het effect op een reeks diepten toe te jugen.

De stabilisatie van Apple wordt automatisch toegepast op cinematografische modusvideo, wat geweldig is als u een wankele handen hebt of schiet tijdens het bewegen. Om hiermee te helpen, probeer dan uw bewegingen zo soepel mogelijk te houden bij het pannen of bewegen voor een meer overtuigend effect.

Experimenteren is de sleutel, vooral wanneer u uw video bewerkt. Je moet spelen met de verschillende scherptediepte en focuseffecten die voor je beschikbaar zijn en zien hoe ze werken en hoe ze het best kunnen gebruiken. Om nog beter gebruik te maken van de camera van uw apparaat, uitchecken Onze volledige lijst met iPhone-camera-tips .

VERWANT: Hoe de iPhone-camera-app te gebruiken: de ultieme gids


Apple - Meest populaire artikelen

Apple Music krijgt een hele App voor Klassieke Muziek

Apple Aug 30, 2023

Refat / Shutterstock.com In de technische wereld kunnen acquisities een zegen en een vloek zijn. appel zojuist gekocht De klassieke muziekstreamin..


Hoe vindt u uw telefoonnummer op iPhone of Android

Apple Oct 26, 2023

Denphotos / Shutterstock.com Het is een beetje gênant, maar we hadden allemaal de gedachte op een of ander moment: "Wat is mijn telefoonnummer?" Misschien ben je onlan..


Hoe te verwijderen van de locatie details Van Foto's op de iPhone en iPad

Apple Oct 19, 2023

De foto's die u met uw iPhone zou kunnen brengen, waar ze genomen zijn als je ze delen. Gelukkig kunt u het verwijderen GPS-coördinaten van de beelden. Hier is hoe om locatiege..


Hoe vindt Gas op uw route met Google Maps

Apple Oct 16, 2023

Primakov / shutterstock.com Een noodzakelijk onderdeel van elke roadtrip is de allerbelangrijkste gasstop. Soms is het moeilijk om te weten wanneer je volgende..


Hoe Copy URL's van alle openstaande tabbladen in Safari

Apple Oct 11, 2023

Beginnend met Safari 15, heeft Apple's browser nu een verborgen functie waarmee u alle webadressen (URL's) van tientallen open tabbladen kunt kopiëren. Hier leest u hoe u links van meer..


De beste iPhone 13 Mini-gevallen van 2021

Apple Nov 12, 2023

appel Wat te zoeken in een iPhone-zaak in 2021 Ondanks het zijn de kleinste in prijs en grootte in Apple's iPhone 13-line-up , de iPhone 13 mini is..


Hoe een PS5 Dualsense-controller aan te sluiten op een Apple TV

Apple Nov 3, 2023

Alena Veasey / Shutterstock.com Spelen Apple Arcade games op Apple TV is leuker met een game controller. Hier is hoe je PS5's DualSense controller..


De beste Apple-horloge van 2021

Apple Nov 1, 2023

Jack Skees / Shutterstock.com Wat te zoeken in een Apple Watch in 2021 De Apple Watch is veel meer dan een uurwerk met een scherm in plaats..


Categorieën