Hoe u dezelfde printer tweemaal (met verschillende instellingen) op Windows installeert

Aug 17, 2023
Hardware

U kunt dezelfde printer meerdere keren installeren in Windows, en elke printer heeft zijn eigen instellingen. U kunt bijvoorbeeld een printer hebben die in kleur afdrukt en een die in zwart-wit afdrukt.

Deze truc bestaat al heel lang. Windows XP maakte het gemakkelijk, zodat u printerapparaten kunt kopiëren en plakken om nieuwe te maken. Het kost wat meer werk om de secundaire printers in Windows 10 en Windows 7 te installeren, maar het is nog steeds mogelijk.

Zoek de poort en het stuurprogramma van uw printer

Om de printer een tweede keer handmatig te installeren, moet u de poort en het stuurprogramma kennen die de printer gebruikt.

Om deze informatie te vinden, gaat u naar Configuratiescherm> Hardware en geluiden> Apparaten en printers. Zoek de printer waarvan u een kopie wilt maken, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Printereigenschappen".

Klik op het tabblad "Poorten" en noteer welke printerpoort is geselecteerd. Dit vertelt u welke poort u moet selecteren wanneer u de printer toevoegt.

Klik op het tabblad 'Geavanceerd' en kijk naar de naam rechts van 'Stuurprogramma'. Dit vertelt u welk stuurprogramma u moet selecteren wanneer u de printer toevoegt.

U kunt het venster met printereigenschappen sluiten door op "Annuleren" te klikken.

Installeer een kopie van de printer

Je hebt nu alle informatie die je nodig hebt om de printer een tweede keer te installeren. Dit creëert een nieuw virtueel apparaat in Windows, een apparaat dat naar dezelfde fysieke printer wijst maar zijn eigen afdrukvoorkeuren heeft.

Om aan de slag te gaan, klikt u gewoon op de knop "Een printer toevoegen" op de werkbalk in het venster Apparaten en printers.

Klik op "De printer die ik wil, staat niet in de lijst" om handmatig een printer toe te voegen.

Select “Add a local printer or network printer with manual settings” and click “Next.”

Select “Use an existing port.” In the drop-down box, select the port your printer is using (as shown on the Ports tab in the printer’s properties window) and click “Next.”

Select the driver your printer is already using, as shown in the printer’s properties window, and click “Next.”

Select “Use the driver that is currently installed (recommended)” and click “Next.” This ensures the new printer device is using the same port and printer driver as the original printer device.

Voer een naam in voor de printer en klik op "Volgende" om door te gaan. U kunt het een naam geven die u maar wilt, dus kies een naam die u helpt herinneren welke fysieke printer en afdrukinstellingen het zal gebruiken.

U kunt de printer later ook een andere naam geven.

Kies ten slotte of u het delen van printers wilt instellen en klik op "Volgende".

U kunt desgewenst op "Een testpagina afdrukken" klikken om de printer te testen. Klik op "Voltooien" als u klaar bent.

Hoe u uw tweede printer gebruikt

Uw nieuwe printerapparaat verschijnt als een optie in standaard afdrukdialoogvensters. U kunt de printer selecteren en op de knop "Voorkeuren" klikken of er met de rechtermuisknop op klikken en "Voorkeursinstellingen voor afdrukken" selecteren om verschillende voorkeuren aan elk apparaat toe te wijzen, en Windows onthoudt de instellingen afzonderlijk.

U kunt ook met de rechtermuisknop op een printer klikken en op "Hernoemen" klikken om elke printer een andere naam te geven door ze een naam te geven die overeenkomt met uw opgeslagen instellingen.

U kunt bijvoorbeeld één printerapparaat instellen om in kleur af te drukken met zeer gedetailleerde instellingen en één printer om in zwart-wit af te drukken met lage detailinstellingen. Ze worden allemaal op dezelfde fysieke printer afgedrukt, maar u hoeft geen tijd te besteden aan het heen en weer wijzigen van uw instellingen elke keer dat u wilt afdrukken. Selecteer gewoon de juiste printer in de lijst.

Niets houdt u ook tegen om meer dan twee printers te maken. U kunt dezelfde printer zo vaak installeren als u wilt, door aan elke printer verschillende profielen met voorkeuren toe te wijzen.

Hoe u extra printers kunt beheren

Hoewel de extra printers die u toevoegt, worden weergegeven als opties in het dialoogvenster Afdrukken, verschijnen ze niet normaal in het venster Apparaten en printers of in de nieuwe interface Instellingen> Apparaten> Printers en scanners in Windows 10. Windows combineert ze automatisch met elkaar. in deze printerbeheerinterfaces, wat een beetje onhandig is.

U kunt de alternatieve printers nog steeds zien vanuit het normale printerconfiguratievenster, als u dat wilt. Als u bijvoorbeeld de secundaire printer in het venster Apparaten en instellingen wilt zien, klikt u met de rechtermuisknop op de fysieke printer en ziet u opties voor elk geïnstalleerd printerapparaat.

Klik in de Windows 10-instellingeninterface op de knop "Beheren" voor een printer en je kunt schakelen tussen de printerprofielen die je hebt geïnstalleerd om de instellingen voor elk te wijzigen.

U kunt deze apparaten een beetje gemakkelijker beheren door op Windows + R te drukken om het dialoogvenster Uitvoeren te openen, de volgende regel erin te kopiëren en plakken en op Enter te drukken:

shell ::: {26EE0668-A00A-44D7-9371-BEB064C98683} \ 0 \ :: {2227A280-3AEA-1069-A2DE-08002B30309D}

Hiermee wordt het oude printerbeheervenster geopend, waarin elk printerapparaat dat u heeft geïnstalleerd afzonderlijk wordt weergegeven. Hier kunt u ze een andere naam geven, ze verwijderen, hun voorkeuren wijzigen of meer printers toevoegen en ze verschijnen allemaal als afzonderlijke apparaten.

U kunt bijvoorbeeld snel met de rechtermuisknop op een van de printers hier klikken en "Verwijderen" selecteren om het tweede printerprofiel van uw systeem te verwijderen.

U kunt dit natuurlijk ook grotendeels doen via het dialoogvenster Afdrukken dat verschijnt wanneer u documenten probeert af te drukken, zodat u niet eens een van deze instellingeninterfaces hoeft te gebruiken nadat u de printer hebt geïnstalleerd.

Als je merkt dat je de secundaire printer niet nodig hebt en je lijst met geïnstalleerde printers onoverzichtelijk wordt, ga dan naar dat verborgen Printers-venster via de geheime opdracht, klik met de rechtermuisknop op de secundaire printer die je hebt geïnstalleerd en klik op "Verwijderen" om deze te verwijderen van uw systeem.

.entry-inhoud .entry-footer

How To Fix All Printer Printing Issues In Windows PC (Easy)

HP Officejet 5220 | 5230 : Install A Printer Twice On A Computer But With A Different Connectivity

How To Share A Printer In Windows 10 On Local Network

Changing Print Settings In Windows 10 | HP Printers | HP

HOW TO SHARE A PRINTER In Windows 10 - April 2018 Update


Hardware - Meest populaire artikelen

Zijn cameralenzen van derden het waard om te kopen?

Hardware Jan 30, 2023

ONGECAAKTE CONTENT Wanneer mensen een Canon- of Nikon-camera kopen, gaan ze er vaak vanuit dat ze alleen Canon- of Nikon-lenzen kunnen kopen. Maar dat is niet waar. Hoewel Nikon-l..


Hoe beïnvloeden RAM-snelheid en -timing de prestaties van mijn pc?

Hardware Apr 19, 2023

Als het om computers gaat, is meer beter. Soort van. De meeste gebruikers begrijpen dat een snellere processor, met snelheid uitgedrukt in megahertz of gigahertz, wenselijker is. Ev..


Wat gebeurt er als mijn Philips Hue-lampen offline gaan?

Hardware Feb 23, 2023

ONGECAAKTE CONTENT Het installeren van Philips Hue-lampen is een geweldige manier om uw verlichtingsspel een boost te geven, maar aangezien ze sterk afhankelijk zijn van een inter..


Slide-Over, Split View en Picture in Picture op een iPad uitschakelen

Hardware Nov 7, 2022

ONGECAAKTE CONTENT Multitasking is geïntroduceerd in iOS 9, waardoor je meerdere apps tegelijk op een iPad kunt gebruiken. Er zijn drie verschillende soorten multitasking: Slide-..


De complete gids voor het kopen van een extern batterijpakket

Hardware Jul 12, 2023

ONGECAAKTE CONTENT Moderne gadgets zijn macht hongerig . Als je een lange reis of een langlaufvlucht wilt maken zonder je tablet of game-apparaat aan te sluiten, he..


Moet je de Nest Learning Thermostat van Google kopen?

Hardware Jul 11, 2023

Thermostaten zijn slechts een van de vele huishoudelijke artikelen die een slimme upgrade kunnen krijgen in het recente streven naar domotica en interconnectiviteit. Is het echter d..


Beginner Geek: harde schijfpartities uitgelegd

Hardware Jul 10, 2023

Harde schijven, USB-drives, SD-kaarten - alles met opslagruimte moet worden gepartitioneerd. Een niet-gepartitioneerde schijf kan pas worden gebruikt als deze ten minste één parti..


Uit de tipsbox: stembediening voor Android, doe-het-zelf-flitsverspreiders en eenvoudig sms'en met meerdere personen

Hardware Apr 5, 2023

ONGECAAKTE CONTENT Een keer per week duiken we in de tipsbox en delen we enkele van onze favoriete tips voor lezers. Deze week kijken we naar stembesturing voor Android (vergelijk..