Hogyan kell használni iCloud + Private Relay Mac

Oct 28, 2023
Az Apple

Az Apple először privát relé anonimizáló szolgáltatást nyújtott az iPhone és az iPad-en ios és ipados 15 . A Macos Monterey kiadása mellett a Mac felhasználók is használhatják. A funkció alapértelmezés szerint nincs bekapcsolt állapotban, így itt van - és miért akarod.

Mi a magán relé, és mit csinál?

A privát relé az iCloud + ügyfelek új adatvédelmi funkciója. Ha az 50 GB-os vagy annál magasabb esetben az iCloud térért fizet, akkor hozzáférhet a funkcióhoz. A 2021 októberi írás idején Beta-ban van más, mint például Elrejti az e-mailemet . Egyéni relé nem működik olyan jól, mint szeretné a korai fázisban, de akkor mindig kapcsolja ki, ha problémákba ütközik.

A szolgáltatás névteleníti a webes forgalmat a Safari-ban kétfázisú rendszerrel. A forgalom először az Apple szervereire kerül, amelyek titkosítják és eltávolítják az azonosító információkat. A második hop egy harmadik féltől származik, és névtelenül rendel IP-cím kérésére. Olyan módon tervezték, hogy még az Apple sem tudja, mit csinálsz.

Míg a magán relé sokat hangzik, mint a Vpn , van néhány nagy különbség . Például Private relé nem fog rejteni a régióban, amelyhez kapcsolódik származó ugyanúgy VPN lehetővé teszi, hogy „alagút”, hogy egy másik része az interneten, és úgy tűnik, hogy a tengerentúlon.

De mint egy VPN, a szolgáltatás használata május Lassítsa le az internetes forgalmat Mivel a kéréseinek két további komlót kell készíteniük a csatlakozáshoz képest.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi az a VPN, és miért van szükségem?

A magán relé engedélyezése

A privát relé bekapcsolásához indítsa el a rendszerbeállításokat a Mac-en, és kattintson az Apple azonosítóra a tetején.

A megjelenő ablakban megjelenik az iCloud szolgáltatások listája. A privát relé mellett kattintson az Opciók gombra.

Most kattintson a "Kapcsolja be a magán relé bekapcsolását" a funkció engedélyezéséhez.

Miután elvégezte, akkor is képes lesz úgy dönteni, hogy fenntartja az "általános" IP-cím helyét, vagy választhat egy pontosabb, de kevésbé privát "Használati ország és időzónát" opciót.

Néha a privát relé nem fog dolgozni, mint a hirdetett, és a Safari hibát ad vissza. Mindig visszaállíthatja a rendszerbeállításokat & gt; Apple ID & GT; Privát relé, hogy tiltsa le és fontolja meg VPN szolgáltatás használata helyett .

A magán relé nem tökéletes

Egyes felhasználók felfedezték a hibákat, ahogyan a privát relé kezeli a kérelmeket Leállíthat egy felhasználó valódi IP-címét . Reméljük, hogy a szolgáltatás sokkal javul, ha elhagyja a béta fázist.

Ha magán relét használ a Mac-en, akkor fontolja meg az iPhone-on engedélyezve is. Ez sok új Adatvédelmi-fejlesztő funkciók, amelyeket az Apple hozzáadott az iOS 15-tel .


Az Apple - Most Popular Articles

A legjobb Bluetooth Tracker 2021

Az Apple Sep 15, 2023

alma Frissítés, 9/15/21: Megvizsgáltuk ajánlásokat, és magabiztosak, ezek még mindig a legjobb Bluetooth-trackerek, amiket vásárolhat. Mit k..


A legjobb iPad Pro 11 hüvelykes esetei 2021

Az Apple Sep 29, 2023

NYC Russ / Shutterstock.com Mit kell keresni egy iPad Pro ügyben 2021-ben A 11 hüvelykes iPad Pro elegáns alumíniumból készül, és egy pohár el..


Hogyan másolja be a szöveget egy fotót a telefon

Az Apple Sep 23, 2023

Annyi életünkön töltöttünk online, gyakran a valós világból a digitális térbe jutunk. A Google Fotók megkönnyítik a szöveg másolására és beillesztésére egy fotót, �..


A legjobb Apple Watch Zenekarok 2021

Az Apple Sep 13, 2023

alma Mit kell keresni egy Apple Watch Bandban 2021-ben Amikor az Apple először kiadta a Apple óra 2015-ben, nehéz volt megtalálni cserélhet..


Hogyan Transfer Kapcsolatok Android az iPhone

Az Apple Sep 10, 2023

Váltás az iPhone az Android tűnhet, mint egy ijesztő folyamatot. Valószínűleg van egy mély névjegyzék, amelyet kurátora az évek során. Szerencsére, ez elég könny..


A legjobb iPhone 13 eset 2021

Az Apple Oct 15, 2023

Framesira / Shutterstock.com Mit keres egy iPhone 13 Case 2021 Ha veszel egy szép modern okostelefon, mint a iPhone 13 , Szinte úgy ..


, hogyan kell lőni Macro Photography az iPhone

Az Apple Oct 5, 2023

alma Makró a gyakorlat fotók vagy videók készítése kis tárgyak közelről. Az iPhone néhány modellje jobban illeszkedik a makrófotózáshoz, lencsék ..


A legjobb MagSafe kiegészítők iPhone 2021

Az Apple Nov 17, 2023

Gagliardiphotography / shutterstock.com Milyen magsafe tartozékokat tehet az iPhone-ban 2021-ben Azok, akik az Apple ökoszisztémájában volta..


Kategóriák