Az összes új iPhone adatvédelmi funkció az iOS 14 rendszerben

Sep 30, 2023
Adatvédelem és biztonság
Roman Samborskyi / Shutterstock

Az iPhone kiváló befektetés azok számára, akiket érdekel a magánélet. Ennek oka robusztus engedélyezési rendszere és az Apple megvetése az App Store szabálysértőkkel szemben. Néhány új adatvédelmi funkcióval és a meglévők nagy fejlesztéseivel iOS 14 folytatja ezt a tendenciát.

Lásd: Amikor egy alkalmazás használja a mikrofont vagy a kamerát

Amikor egy alkalmazás használja a mikrofont vagy a kamerát, látni fogja egy kis narancssárga vagy zöld pont az állapotsorban a csúcson. Közvetlenül a cellajel erősség jelzője felett jelenik meg.

alma

Ha a jelenleg használt alkalmazás téged hallgat vagy figyel, a pont zöld lesz. A narancssárga pont azt jelenti, hogy egy háttérfolyamat a mikrofont vagy a kamerát használja. A jobb felső sarokban lefelé csúsztatva megnyithatja a „Vezérlőközpontot”, és megnézheti, melyik alkalmazás váltotta ki az értesítést.

Régebbi eszközökön, amelyek Home gombjával rendelkeznek (iPhone 8 vagy korábbi), csúsztasson lefelé csúsztatva a „Vezérlőközpont” eléréséhez. Ezzel a jelzővel megtudhatja, hogy egy alkalmazásnak szüksége van-e a mikrofonjához vagy a kamerájához. Akkor lehet végezzen adatvédelmi ellenőrzést és vonjon vissza minden engedélyt nem vagy elégedett.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mik a narancssárga és a zöld pontok iPhone vagy iPad készülékeken?

Csak a hozzávetőleges tartózkodási helyet ossza meg

Az iOS 14-ben kiválaszthatja, hogy megosztja-e hozzávetőleges vagy pontos tartózkodási helyét, amikor egy alkalmazás számára hozzáférést biztosít a Helyszolgáltatásokhoz. Amikor egy alkalmazás először kéri az Ön tartózkodási helyét, megjelenik az Ön aktuális helyzetének térképe „Pontos: Be” felirattal.

Koppintson erre a címkére a kicsinyítéshez és az Ön jelenlegi helyzetének hozzávetőleges becsléséhez. Ez lehetővé teszi helyi tartalom fogadását anélkül, hogy pontos tartózkodási helyét megosztaná az alkalmazás fejlesztőjével. Ne feledje, hogy ez bizonyos esetekben korlátozza az alkalmazás funkcionalitását.

A legjobb, ha a „Pontos: Be” lehetőséget hagyja a GPS-térképalkalmazások és az élelmiszer-szállítási szolgáltatások számára. A közösségi média és más alkalmazások, amelyeknek nincs szükségük pontos helyre, azonban kevesebb információval jól működnek.

A Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások menüpontban láthatja, hogy adott-e hozzáférést az alkalmazáshoz a pontos vagy hozzávetőleges tartózkodási helyéhez. Koppintson egy alkalmazásra, majd az elemre kapcsoló „Pontos hely” be vagy ki.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet megakadályozni, hogy az alkalmazások nyomon kövessék a pontos tartózkodási helyet az iPhone készüléken

Korlátozza az alkalmazások hozzáférését a Fotókhoz

Az alkalmazáshoz való hozzáférést csak az iOS 14 bizonyos fényképeire korlátozhatja. Ez megakadályozza, hogy egy alkalmazás akadálytalanul hozzáférjen az egész fotókönyvtárhoz. Ezt a döntést bármikor meghozhatja, amikor egy új alkalmazás engedélyt kér a fotóihoz való hozzáféréshez, ha az előugró ablakban megérinti a „Fotók kiválasztása” elemet.

Csak bizonyos fotókhoz férhet hozzá, nem pedig teljes albumokhoz. Akkor is hozzáadhatja ezt a választást, amikor legközelebb az alkalmazás megpróbálja elérni a Fotók könyvtárat.

Például nagyon korlátozott képválasztékhoz adtunk hozzáférést a Facebook számára. Az alkalmazás megölése és újrapróbálkozása után az iOS megkérdezte, hogy több fotót szeretnénk-e választani, vagy elégedettek vagyunk-e az aktuális választással.

Ez nem különbözik az „Egyszer engedélyezés” opciótól, amelyet megérinthet, amikor egy alkalmazás hozzáférést szeretne kérni az Ön tartózkodási helyéhez.

Értesítést kap, ha egy alkalmazás beilleszkedik a vágólapra

Alapértelmezés szerint az iOS 14 értesíti Önt a vágólap eléréséről. Sok alkalmazás figyeli a vágólapot, még akkor is, ha erre nincs szükségük. Az Apple abbahagyta a vágólapra való hozzáférés alkalmazásonkénti korlátozását, inkább az elkövetők megnevezését és megszégyenítését választotta.

Ezek az alkalmazások általában indításkor érik el a vágólapot. Észrevettük, hogy az Opera Touch ezt minden alkalommal megcsinálja, amikor az alkalmazás hideg lesz, látszólag ok nélkül. A viselkedés adatvédelmi aggályai messzemenőek azok számára, akiknek engedélyezve van a vágólap szinkronizálása az iCloudon keresztül Mac vagy iPad eszközükön.

Javasoljuk, hogy kerülje az ilyen alkalmazásokat. Ezenkívül nem kívánja használni a vágólapot bizalmas információk, például jelszavak vagy hitelkártya-adatok tárolására.

Értesítések a rossz jelszavakról

Az iPhone most értesítheti Önt, ha a jelszavak sérültek vagy könnyen kitalálhatók a beépített jelszó tároló eszközzel. Menjen a Beállítások> Jelszavak lehetőségre a tárolt jelszavak listájának megtekintéséhez. Az ismert problémák megtekintéséhez koppintson a „Biztonsági ajánlások” elemre.

Érintsen meg egy bejegyzést a további információkért, vagy érintse meg a „Jelszó módosítása a webhelyen” elemet a jelszó megváltoztatásához egy felugró ablakban. Ha megérinti a bejegyzést, meglátja, miért tekinthető egy jelszó sérültnek, és hol használta máshol.

Amikor megváltoztatja jelszavát a mellékelt linken keresztül, iPhone felajánlja a tárolt jelszó cseréjét az újjal. Javasoljuk, hogy fésülje át a jelszólistát, és ellenőrizze, hogy nincsenek-e ismétlődő vagy felesleges bejegyzések.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan ellenőrizhetjük, hogy a jelszavát ellopták-e?

Safari Privacy Report, App Tracking, Wi-Fi Tracking

Ha megérinti az „AA” elemet a Safari címsorában, majd az „Adatvédelmi jelentés” elemet, akkor megjelenik az aktuális webhely ismert nyomkövetőinek listája. Lát egy részletes jelentést arról is, hogy a nyomkövetők hányszor próbáltak nyomon követni az elmúlt 30 napban.

Alapértelmezés szerint az iOS 14 elutasítja az összes kérést, hogy nyomon kövesse Önt a telepített alkalmazásokból. Ez azonban nem garantálja, hogy egy alkalmazás megpróbálja követni Önt - az Apple ezt a funkciót csak a következő évben fogja bevezetni.

Ekkor minden alkalmazásnak engedélyt kell kérnie a nyomon követéshez. Ha nem teszik meg, akkor megszegik az Alma szabályait, és elszenvedik a következményeket.

Ha azt szeretné, hogy az alkalmazások engedélyt kérjenek az Ön nyomon követéséhez, engedélyezze ezt a lehetőséget a Beállítások> Adatvédelem> Követés menüpont alatt.

Az iOS 14 arra is kísérletet tesz, hogy korlátozza a Wi-Fi nyomkövetést azáltal, hogy iPhone-jának új MAC-címet ad minden alkalommal, amikor a hálózathoz csatlakozik. A A MAC-cím az iPhone egyedi azonosítója , és az internetszolgáltatók és a marketingszakemberek felhasználhatják Önt az azonosításához és felkutatásához.

Ha a Beállítások> Wi-Fi menüpontra lép, és megérinti a hálózat melletti Információ gombot (i), akkor a „Privát cím” opciót alapértelmezés szerint engedélyezni kell.

Ezt a funkciót összekapcsolták a következővel: problémák a vállalati hálózatokkal amelyek MAC-címeket használnak az eszközök engedélyezőlistájához. Érdemes lehet fontolja meg hálózatonkénti kikapcsolását ha bármilyen problémába ütközik.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet letiltani a privát Wi-Fi MAC-címeket iPhone-on és iPad-en

Hamarosan: App Store adatvédelmi nyilatkozatok

Mintha mindez nem lenne elég, az Apple folyamatban van, hogy az App Store összes alkalmazásának megkövetelje, hogy saját maguk jelenthessék adatvédelmi irányelveiket könnyen érthető formátumban. Ezek az információk hamarosan megjelennek az App Store-ban, és tartalmazzák az adatgyűjtési és nyomonkövetési irányelveket is.

Ennél az írásnál ez még nincs érvényben, de az Apple közölte, hogy „később egy iOS 14-es frissítéssel érkezik”.


Még mindig aggódik iPhone biztonsága miatt? Kövesse ezeket alapvető lépések az adatok biztonságának megőrzéséhez .

ÖSSZEFÜGGŐ: 10 egyszerű lépés az iPhone és iPad biztonságának javításához

.entry-tartalom .entry-footer

IOS 14 - 8 New Privacy Features

IOS 14 How To Use Apple’s Game Changing New IPhone Privacy Features

IOS 14 Important Privacy Features In Hindi

IOS 14 3 Brilliant New IPhone Privacy Feature Will Arrive Any Minute Now

IPhone Hidden Features! IOS 14 Tricks

IOS 14 Privacy Features DESTROY Android Completely!

IOS 14 NEW Privacy Update Banned Apps From Tracking You

IOS 14 Privacy Settings To Turn Off Now

IOS 14 - My Top 10 Features For IPhone Users!

IOS 14 Privacy Features! (The 8 Best Features)

Privacy On IOS 14 Most SECURE IOS Yet!

How To Protect Your IPhone Privacy And Security

IOS 14 Best Security /Privacy Features You Probably Didn’t Know About!

Why Facebook And Google Are Scared Of IOS 14

IOS 14 - Photos Privacy Feature Explained! [2020]

11 IOS 14 Settings You Need To Turn Off Now

IPhone PRIVACY Settings That You Must Change!

Turn OFF These IPhone Settings Right Now (if You Updated To IOS 14.4)

Watch Apple Announce Privacy Features (Full Reveal)

Learn These FIVE [ IOS14 FEATURES ] And Secure Your IPhone Privacy!


Adatvédelem és biztonság - Most Popular Articles

Mi a teendő, ha a Kindle elveszett vagy ellopták

Adatvédelem és biztonság Jul 2, 2023

BETŰTELEN TARTALOM A Kindle-t, mint bármely más kis elektronikus eszközt, könnyű elveszíteni; a tolvajok számára is jó célpontot jelentenek. A következőket kell tenni..


Az „Ok Google” kikapcsolása Android-eszközén

Adatvédelem és biztonság Aug 4, 2023

BETŰTELEN TARTALOM Az „Ok Google” gyorsszó használata a keresés megkezdéséhez vagy a telefonon végrehajtott parancs végrehajtásához jó, hasznos funkció. De értem,..


A Philips Hue leggyakoribb problémái és megoldása

Adatvédelem és biztonság Nov 27, 2023

A Philips Hue lámpák kiválóak, ha megfelelően működnek, de néha nem minden napsütés és rózsa. Íme néhány gyakori probléma, amellyel találkozhat, és hogyan lehet ez..


Hogyan akadályozhatjuk meg bizonyos embereket abban, hogy elolvassák az iMessage-jüket

Adatvédelem és biztonság Sep 14, 2023

BETŰTELEN TARTALOM Alapértelmezés szerint az iMessage visszaküldi az olvasási nyugtát a feladónak, így láthatják, mikor olvastad el az üzenetüket. Ezt a funkci..


Hogyan készítsünk számítógépet, táblagépet vagy telefont eladás előtt

Adatvédelem és biztonság Jul 5, 2023

Tehát számítógépe, táblagépe vagy okostelefonja véget ért. Elengedés előtt feltétlenül kövesse ezt a gyors ellenőrzőlistát, hogy felkészítse készülékét új tu..


3 alternatíva a már nem létező TrueCrypt számára a titkosítási igényekhez

Adatvédelem és biztonság Jul 12, 2023

TrueCrypt's drámai leállítás 2014 májusában mindenki sokkot kapott. A TrueCrypt volt a teljes lemezre vonatkozó ajánlás Titkosítás szoftver,..


Merevlemez-jelszavak magyarázata: Be kellene állítania egyet a fájlok biztonsága érdekében?

Adatvédelem és biztonság Apr 14, 2023

Számos számítógép lehetőséget ad a „merevlemez jelszó” beállítására az operációs rendszer és a BIOS jelszavak mellett. Ez eltér a titkosítástól - a merevlemez..


Távolítsa el a makacs rosszindulatú programokat a SuperAntiSpyware segítségével

Adatvédelem és biztonság Aug 10, 2023

BETŰTELEN TARTALOM Sorozatunk alatt arról, hogy mekkora probléma lehet a rosszindulatú program , megnéztük három legfontosabb segédprogramot, amelyek kiküszöbölhet..


Kategóriák