HTML-koodin kirjoittaminen nopeammin

Oct 1, 2023
Miten tehdään
Write HTML faster
(Kuva luotto: tulevaisuus)

Nykyaikaiset verkkosivustot vaativat paljon HTML-koodia. Monimutkaiset ulkoasut, joissa on useita erilaisia ​​näkymiä ja valtioita, voi olla vaikea luoda vain yksinkertaisella tekstieditorilla. Onneksi on olemassa joukko HTML-sukupolven työkaluja siellä työskennellä. Täällä otimme nopeasti kaksi suosittuja työkaluja, emmet ja mopsi.

Sinun on kuitenkin vielä tunnettava HTML käyttää molempia näistä tehokkaista aika-säästämistyökaluista. Joten ennen sukeltamista Varmista, että käytät suosittua semanttista HTML-tunnisteet oikea tapa. Katso myös opas käyttämään a HTML-kaatuta .

Haluatko kääntää koodin? Kokeile näitä Verkkosivuston rakentajat . Tai ylimääräistä apua matkan varrella, valitse a sivujen ylläpito Palvelu teknisellä tuella.

Luo html lennossa

Kun kirjoitat suuria määriä HTML: tä yhdellä kertaa, kirjoittamalla jokainen merkki käsin voi tulla hyvin tylsiä, hyvin nopeasti. Esimerkiksi, kun kirjoitat linkkien luettelon, meidän on varmistettava, että & lt; ul & gt;, & lt; li & gt; ja & lt; a & gt; Tunnisteet kaikki avoimet ja sulje oikea paikka. Muussa tapauksessa linkit eivät välttämättä toimi ja koko sivun asettelu menee täysin haywireen.

Emmet

Nopeuttaa HTML: n ja CSS-työnkulun EMMET: n kanssa (Kuva luotto: Emmet.io)

Kuinka käyttää Emmet

Varmistaaksesi, että vähennät tämän tapahtuman mahdollisuuksia, voit käyttää kykyjä Emmet . Tämä on työkalu, joka säästää paljon kirjoittamista ja parantaa suuresti HTML & amp; CSS-työnkulku. EMMETin avulla voit luoda elementtejä kirjoittamalla CSS-kaltaisen valitsimen. Se sitten jäsentää ja laajentaa tätä elementtiä tavalliseen html. Alla on EMMET: ssä luotu alkuperäinen elementti.

nav>ul>li*3>a.chapter{Chapter $ of 3}

Emmet havaitsee tämän elementin, jäsentää sen ja muuntaa elementin standardiksi HTML: ksi alla olevan kuvan mukaisesti. Nopea tarkastus Emmen elementti ehdottaa sitä & lt; li & gt; kerrotaan ( * 3 ) ja kukin & lt; li & gt; Esimerkiksi kutsutaan luku, jota seuraa sopiva numero (enintään 3).

Huomaa, kuinka monta merkkiä EMMET Elementti sisältää ja kuinka monta standardi HTML sisältää. Jopa tämä pieni koodinpätkä osoittaa, kuinka paljon aikaa voidaan tallentaa käyttämällä EMMET-lyhyt.

 & lt; nav & gt;
 & lt; ul & gt;
  & lt; li & gt; & lt; a href = "" class = "luku" & gt; luku 1
 3 & lt; / a & gt; & lt; / li & gt;
  & lt; li & gt; & lt; a href = "" class = "luku" & gt; luku 2
 3 & lt; / a & gt; & lt; / li & gt;
  & lt; li & gt; & lt; a href = "" class = "luku" & gt; luku 3
 3 & lt; / a & gt; & lt; / li & gt;
 & lt; / ul & gt;
& lt; / nav & gt; 

Emmet on myös tietoinen kontekstista. Jos esimerkiksi muokkaamme a & lt; pöytä & gt; On todennäköistä, että haluamme joitakin & lt; tr & gt; (Nämä ovat rivejä) elementtejä sen täyttämiseksi. Meidän on vain määriteltävä, kuinka monta tarvitsemme.

Tämä on vain nopea esimerkki siitä, mitä Emmet voi tehdä, mutta käytettävissä on paljon enemmän määritysvaihtoehtoja. Näihin kuuluvat CSS-muokkaus, BEM (Block Elementin modifiointi) luokan luominen ja jopa lorem ipsum generaattori.

On myös syytä huomata, että useimpien koodin toimittajien on joko EMMET rakennettu tai tukevat sitä laajennuksilla. Saatat lisätietoja tästä EMMET-dokumentointi sivu.

Käytä mopia dynaamista sisältöä varten

Vaikka Emmet on ihanteellinen staattiselle sisällölle, mitä tapahtuu, jos sisältöä on oltava dynaamisempi? Esimerkiksi voimme ehkä tuottaa henkilökohtaisia ​​kotisivuja, monimutkaisia ​​tilauspöytiä tai toistaa HTML: n yhteisiä lohkoja. Tämä on mahdollista JavaScriptissa, mutta tämän sisällön esijännitettä voi saada lisätyn nopeuden lisäämättä käyttäjän selaimeen. Muista, jos sinulla on media-raskas sivu, sinun kannattaa palauttaa sen luotettavasti pilvivarasto .

Askel eteenpäin mopsi. Tämä on HTML: n mallityökalu. Voit kirjoittaa sivuja ".pug" -formaatissa ja mopsi lukee kyseisen tiedoston, injektoidaan joitakin dynaamisia tietoja siihen ja palauttaa standardi HTML. Alla oleva esimerkki on, miten kirjoitat koodin mopsille, jotta voit luoda saman HTML: n EMMET-esimerkkinä (yllä).

 ul
 Jokainen Val in [1, 2, 3]
  liittää
   a (href = "", luokka = "luku") luku
# {val} 3

Pug-tiedosto käyttää sisennystä yksin osoittamaan pesintä.Se voi toistaa arvoja suuria määriä HTML: tä yhdellä passilla.Nämä ".pug" -tiedostot on suunniteltu uudelleen monta kertaa projektin yli.

Pug on asennettu asennukseen Package Managerista npm .Mutta jos haluat lisätietoja siitä, miten pääset alkuun mopilla, maksa vierailu verkkosivusto .

Tämä sisältö ilmestyi alun perin Web Designer -lehdestä.

Lue lisää:

 • 10 parasta CSS-kehykset
 • CSS-animaatio Esimerkkejä uudelleen
 • 8 HTML-tunnisteita sinun on käytettävä (ja 5 välttää)

Miten tehdään - Suosituimmat artikkelit

Linnun piirtäminen

Miten tehdään Oct 1, 2023

Oppiminen lintu voi olla loistava harrastus. Jos etsit hioa piirustustaitoja tai ajatella uuden harrastuksen ottamista, tämä asiantuntija-opetusohjelma o..


Käytä Frameer X: tä interaktiivisten prototyyppien rakentamiseksi

Miten tehdään Oct 1, 2023

(Image Credit: Framer) Suunnittelijana on aina kysymys siitä, mitä prototyyppityökaluja sinun pitäisi käyttää ..


Miten animoida Mo.js-kirjasto

Miten tehdään Oct 1, 2023

(Kuva luotto: PEXELS / FRANK Kagumba) Mo.js on ainutlaatuinen liikegrafiikkaa JavaScript-kirjasto, joka ei ainoastaan..


Luo perspektiivi Adobe Illustratorissa

Miten tehdään Oct 1, 2023

Sivu 1/2: Käyttämällä Perspective Grid Illustratorissa: vaiheet 01-09 ..


Affinity Designer: Verkkojen käyttö

Miten tehdään Oct 1, 2023

Affinity Designer on vektorin muokkaustyökaluja Mac ja Windows sekä iPad . Se tarjoaa erinomaisen keskeisen maas..


Luo wobbly tekstivaikutus JavaScriptin kanssa

Miten tehdään Oct 1, 2023

Tekstin ja typografian vaikutukset voivat lisätä uuden näkökulman käyttäjäkokemus verkkosivuilla. Mutta tek..


Maalaa karvainen lemmikkieläinten muotokuva

Miten tehdään Oct 1, 2023

Valmis kissan muotokuva Maalaus lemmikkejä ja Eläinten piirtäminen voi olla hauskaa. Vaikka ..


Kuinka maalata kaareva lasi avaruuskypärä

Miten tehdään Oct 1, 2023

Spatkat ovat hauskoja maalata, mutta kypärän osa voi olla hankala saada oikealle, erityisesti lasielementille, koska sinun on o..


Luokat