Mitä ovat AAA (Triple-A) -videopelit?

Apr 1, 2023
Pelaaminen
Barone Firenze / Shutterstock.com

Olet ehkä kuullut termin AAA tai Triple-A videopelejä ennen. Nämä ovat suuren budjetin nimikkeitä, joille näet mainoksia televisiossa. Tässä he ovat ja miten ne muokkaavat peliteollisuutta.

Menestyneitä elokuvia, mutta peleille

Olet todennäköisesti katsonut menestyselokuvaa aiemmin. Blockbustereilla on tyypillisesti suuret budjetit, tuhansien ihmisten tuotantotiimit, tunnetut näyttelijät ja tunnistettavat elokuvastudiot. Lisäksi heillä on tapana ansaita tonnia rahaa, ja yhä useammat elokuvat ylittävät miljardin dollarin rajan vuosittain. AAA (tai Triple-A) -videopelit ovat pelimaailmaan, mitä menestystekijät ovat elokuvateollisuudelle.

Aivan kuten menestystarina, niihin osallistuu yleensä valtavia tiimejä, jotka työskentelevät kuukausia tai vuosia valmistamaan lopputuotetta suuressa studiossa. Tätä seuraa yleensä suuri markkinointikampanja, jossa mainokset näkyvät kaikkialla, sekä pitkä ennakkotilaus, jotta ihmiset voivat saada pelin heti, kun se ilmestyy. Nämä pelit jaetaan sitten suuren tunnetun julkaisijan, kuten Nintendo , Sony, Activision tai Electronic Arts.

Monet Triple-A-nimikkeet ovat myös osa suosittuja franchising-sopimuksia. Aivan kuten tapa, jolla Disney tai Warner Bros., kuten Studio, luo elokuvia merkittävillä ominaisuuksillaan joka vuosi, on joitain pelisarjoja, jotka julkaisevat otsikot muutaman vuoden tai jopa vuosittain. Call of Duty, Battlefield, Mario, ja FIFA ovat kaikki sarjoja, joissa on säännöllisiä uusia eriä ja jotka voittavat usein omat myyntiennätyksensä.

Triple-A-pelit vs. muut pelit

CD Projekt Red

Joten, miten voit selvittää, lasketaanko peli Triple-A: ksi? Edes tietämättä pelin studiota, ensimmäinen tunniste on sen julkaisuhinta. Nykyään tavallinen päätuote myydään sekä digitaalisesti että fyysisesti hintaan 60 dollaria, kun se käynnistetään Yhdysvalloissa, ja määrä vaihtelee alueiden ja maiden välillä. Vaikka tämä hinta laskee ajan myötä varmasti myynnin ja nippujen takia, melkein kaikki suurimmat julkaisut alkavat tästä summasta. Tähän ei sisälly edes kausikortti tai julkaisupäivän ladattava sisältö (DLC), joka voi lisätä hintaa oston yhteydessä.

Seuraava on pelin mittakaava. Vaikka siellä on epäilemättä monia kunnianhimoisia ja laajoja ei-AAA-nimikkeitä, rajoitetusta budjetista tulee usein estävä tekijä pienemmille peleille. Monet Triple-A-pelit, kuten Red Dead Redemption, The Witcher, ja Grand Theft Auto sinulla on tuhansia tunteja sisältöä ja avoimia karttoja, jotka korostavat etsintää. Heillä on myös usein rajojen työntämistä graafinen laatu ja animaatio.

Toinen näkyvä indikaattori on joukkueen koko. Jos pelin hyvityksissä työskentelee tuhansia ihmisiä ja useita peliyrityksiä, se on todennäköisesti suuri studiojulkaisu. Mittakaavan ja intensiteetin vuoksi pelin kustantajat ulkoistavat usein tietyt pelin näkökohdat, kuten 3D-animaation, mallinnuksen, äänisuunnittelun ja online-yhteyden kolmansien osapuolten urakoitsijoille.

Kolikon vastakkaisella puolella ovat itsenäiset pelit, jotka puhutaan yleisesti nimellä indie-pelit ja joita pienet joukkueet rahoittavat itsenäisesti. Joitakin kuuluisia indie-pelejä, kuten Minecraft ja Stardew Valley, melkein kokonaan yksi henkilö. Ne ovat yleensä lyhyempiä, vähemmän graafisesti intensiivisiä, ja niiden hinta on paljon alhaisempi kuin Triple-A-nimikkeillä, joista monet myydään välillä 10-40 dollaria. Monilla heistä ei myöskään ole fyysistä julkaisua, vaan ne valitsevat puhtaan digitaalisen jakelun.

Osa näistä peleistä, jotka tunnetaan nimellä III tai Triple-I, ovat laajamittaisia ​​tuotantoja, joilla on laaja käsite ja jotka tekee riippumaton studio. Pelit, kuten Hellblade vanha takaisin , Ei kenenkään taivas ja Todistaja ovat kaikki korkealaatuisia nimikkeitä, jotka ovat kehittäneet indie-pelistudiot.

Mitä ovat Triple-A Plus -pelit?

Viime vuosina myös pelitoimittajat ovat keksineet tämän termin AAA + tai Triple-A plus . Nämä ovat nimikkeitä, joilla on erityisen suuri budjetti ja joita myydään premium-hintaan ja joilla on usein lisää kaupallistamista pelin sisällä. Esimerkkejä näistä ovat kausiliput, DLC ja mikrotransaktiot .

EA Sports

Vuosittaiset pelisarjatiedot, kuten FIFA ja Velvollisuuden kutsu , on usein nimenomaisesti suunniteltu sisällyttämään lisäostoja. Velvollisuuden kutsu myydään kausilipulla, jonka pelaajien on ostettava pelatakseen uusia kampanjoita, jotka jaetaan ympäri vuoden.

FIFA, toisaalta, sillä on mikrotransaktiojärjestelmä, jossa voit avata ryöstölaatikoita avataksesi jalkapalloilijoiden eri versiot joukkueen kokoamiseksi. He ilmoittivat äskettäin, että he olivat ansainneet yli miljardi dollaria mikrotransaktiotuloista.

LIITTYVÄT: Mitä ovat mikrotransaktiot ja miksi ihmiset vihaavat niitä?

Pelaamisen tulevaisuus

Microsoft

Peliyhteisön kasvaessa peliteollisuus kasvaa. Yhä enemmän merkittäviä franchising-pelejä julkaistaan ​​vuosittain, ja vaikka monet niistä ovat hienoja, huolenaiheita on joitain. Näihin kuuluvat jo kalliiden pelien ylimääräinen kaupallistaminen sekä studioiden taipumus julkaista hyvin samanlaisia ​​pelejä joka vuosi.

Onneksi myös indie-peliyritykset kasvavat. Suosituin peli maailmassa, Minecraft , teki yhden henkilön perustama pieni pelastudio. Digitaalisen lataamisen läsnäolo ja Steamin ja GOG: n kaltaisten alustojen nousu ovat tehneet suurista edullisista nimikkeistä helpommin saavutettavissa kuin koskaan.

.entry-sisältö .entry-alatunniste

What Are AAA (Triple-A) Video Games?

10 Triple-A Video Games You Just Gave Up On

What Is A Triple A Game (AAA)? [Terminology Explained]

Top 25 Singleplayer AAA PC Games (2015 To 2020)

How The "AAA" Market Is Ruining Video Games

Indie Games VS AAA Games

Top 25 Best Triple A PC Games (2012 - 2017)

Why Do Games Cost So Much To Make? - AAA Game Budgets - Extra Credits

Top 10 PS4 Triple-A Games Of All Time

Top 10 Upcoming AAA Games For 2021

Top 20 Disappointing Video Games Of The Decade

Top 10 AAA Games That Went Free To Play


Pelaaminen - Suosituimmat artikkelit

Miksi "Animal Crossing: New Horizons" -elokuvasta tuli kulttuurinen ilmiö

Pelaaminen May 17, 2023

SÄHKÖISETTÖTÖN SISÄLTÖ Nintendo julkaistu Eläinten ylitys: uudet horisontit Nintendo Switchille 20. maaliskuuta, ja siitä on nopeasti tullut kulttuurinen ko..


Kuinka yhdistää kaikki PC-pelikirjastosi GOG Galaxy -sovellukseen

Pelaaminen Apr 22, 2023

SÄHKÖISETTÖTÖN SISÄLTÖ GOG.com Koska jokainen julkaisija kehittää oman myymälänsä sinulle, jotta voit ostaa, ladata ja pelata pelej�..


Steam ei tue Ubuntu 19.10- ja tulevia julkaisuja

Pelaaminen Jun 27, 2023

SÄHKÖISETTÖTÖN SISÄLTÖ Käytätkö Steamiä Ubuntussa? Saatat joutua vaihtamaan uuteen Linux-jakeluun tulevaisuudessa. Valve-kehittäjä ilmoitti, että Steam ei tue viralli..


Kuinka pelata Wii U -pelejä tietokoneellasi Cemun kanssa

Pelaaminen Apr 13, 2023

Nintendo Cemu - Nintendo Wii U -emulaattori - on nyt kehittynyt ohjelma, jolla on hyvä suorituskyky useimmissa järjestelmissä. Jos haluat pelata Wii U -pel..


Suosikki PC-pelisi saattaa olla katsomassa peliäsi (aivan kuten mobiilipeleillä on aina)

Pelaaminen Jun 21, 2023

Pelistudiot käyttävät analyysiohjelmistoa pelinsisäisen toiminnan seuraamiseen ja mainosten tehokkuuden selvittämiseen. Jotkut pelaajat ovat hiipineet siitä, mikä saa julkaisijat s..


Kuinka saada vanhat ohjelmat toimimaan Windows 10: ssä

Pelaaminen Sep 10, 2023

Suurimman osan vanhemmista Windows-sovelluksista pitäisi toimia vain Windows 10: ssä . Jos he työskentelivät Windows 7: ssä, ne toimivat melkein varmasti Windows 10..


Parhaat verkkosivustot klassisten pelien lataamiseen ja pelaamiseen

Pelaaminen Aug 31, 2023

Lomanviikonloppuna halusimme tarjota sinulle lisää tapoja pitää hauskaa. Seuraavien sivustojen avulla voit pelata ja ladata klassisia ja retro-pelejä, kuten DOS-pelejä, klassi..


Vinkkiruudusta: Tulosta ja pelaa pelaamista, tee itse -putkimonitorin kiinnikkeet ja Android-ajastimet

Pelaaminen Sep 14, 2023

SÄHKÖISETTÖTÖN SISÄLTÖ Se on se vinkkilaatikko viikko taas; Lue lisää siitä, kuinka voit tulostaa pelejä halpaa viihdettä varten, rakentaa putkipohjaisen monitoriteline..