θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για όλους σας Web Browsing;

Aug 20, 2023
VPNs
Νικολέτα Ιονέσκου / Shutterstock.com

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, ή VPN για συντομία, είναι ένα δίκτυο που κρύβει την κυκλοφορία σας στο διαδίκτυο με τη χρήση κρυπτογράφησης. Είστε πιθανώς γνωρίζουν μερικά από τα οφέλη ενός VPN προσφέρει, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN όλη την ώρα;

Ένα VPN παρέχει Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ένα VPN κρύβει την πραγματική διεύθυνση IP σας , Η οποία είναι μπροστινή πόρτα σύνδεση διαδικτύου σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε μια στατική IP που δεν περιστρέφεται, δεδομένου ότι οι διαφημιστές και άλλους trackers μπορεί να χρησιμοποιήσει IP σας για να συνδέσουν τη δραστηριότητά σας.

Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει στοχευμένες διαφημίσεις σε μια κάπως διασκόρπισης μόδας. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ψωνίζετε γύρω για ηλεκτρικά εργαλεία σε απευθείας σύνδεση. Μπορείτε να αναζητήσετε τα στοιχεία, τους λιανοπωλητές έλεγχο, και ίσως να παρακολουθήσετε ένα βίντεο ή δύο YouTube. Με τη διεύθυνση IP σας εκτεθειμένο, οι διαφημιζόμενοι μπορούν εύκολα να σας εξυπηρετήσει περισσότερες διαφημίσεις για ηλεκτρικά εργαλεία με στόχο τη διεύθυνση.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, εκθέτοντας τα άλλα μέλη του νοικοκυριού σας σε διαφημίσεις που προκαλούνται από τη δραστηριότητα περιήγησής σας. Αυτό είναι ένα μόνο από τα κόλπα που οι διαφημιστές χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν τους χρήστες σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσει τις σχετικές διαφημίσεις που είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ.

Μεγάλο μέρος του χρόνου, αποσύνδεση από VPN και επανασύνδεση σας θα σας δώσει μια νέα διεύθυνση IP. Ακόμα κι αν το πακέτο σας στο διαδίκτυο σας παρέχει ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο IP δυναμική, η δραστηριότητα της περιήγησής σας θα μπορούσε ακόμα να συνδεθεί μαζί σας, καθώς το δίκτυό σας θα έχουν ένα ρεκόρ. Ένα καλό VPN δεν θα κρατήσει logs αρκετό καιρό για αυτό είναι ένα ζήτημα.

Internet Traffic σας είναι κρυπτογραφημένη

Primakov / shutterstock.com

Ένα VPN λειτουργεί ως ένα ασφαλές σήραγγα μέσω του οποίου διοχετεύεται η κυκλοφορία σας στο διαδίκτυο. κυκλοφορίας είναι κρυπτογραφούνται και στις δύο άκρες έτσι ώστε, θεωρητικά, μόνο εσείς και το τελικό σημείο (η ιστοσελίδα που σας προσπέλαση είστε) ξέρετε τι μεταδίδεται.

Αυτό το επίπεδο προστασίας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το ποια πρωτόκολλα τα στηρίγματα πάροχος VPN καθώς και τις οποίες πρωτόκολλο που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν. Σε γενικές γραμμές, πιο ασφαλή πρωτόκολλα είναι πιο αργή. Ταχύτερη, λιγότερο ασφαλή πρωτόκολλα είναι καλύτερο από το τίποτα.

Κρυπτογράφηση αυτού του είδους είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν χρησιμοποιείτε δημόσια ασύρματα δίκτυα. Τα δίκτυα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη man-in-the-middle επιθέσεις, όπου περιήγηση δεδομένα υποκλαπούν. Αν αυτή η κίνηση είναι κρυπτογραφημένη, κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει καμία χρησιμότητα σε όποιον διεξάγει μια τέτοια επίθεση. Ισχυρότερη πρωτόκολλα κρυπτογράφησης παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από αυτή την άποψη.

Τίποτα δεν είναι ποτέ «hack-απόδειξη,» και είναι σημαντικό να μην υποθέσουμε ότι είστε πλήρως προστατευμένα. Ακόμα κι έτσι, ένα VPN παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας πάνω από τα υπάρχοντα κρυπτογράφησης (όπως το HTTPS και TLS, που χρησιμοποιούνται από τους οικοδεσπότες Ιστού και παροχείς υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Απόκρυψη δραστηριότητας σας από τον ISP ή την Κυβέρνηση σας

Όταν κρυπτογράφηση της κυκλοφορίας ιστοσελίδα σας, θα είναι δύσκολο για οποιαδήποτε τρίτα μέρη για να δείτε τι κάνετε στο διαδίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει τα είδη των δικτυακών τόπων που επισκέπτεστε ή οι υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε.

οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) μπορεί να προσπαθήσει να την κυκλοφορία «σχήμα» από στραγγαλισμό συγκεκριμένα πεδία ή μοτίβα επισκεψιμότητας. Για παράδειγμα, το BitTorrent κυκλοφορίας ή υπηρεσίες ροής υψηλού εύρους ζώνης θα μπορούσε να τεχνητά επιβραδυνθεί.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN, τότε όλα της κυκλοφορίας σας είναι κρυπτογραφημένη. Αυτό καθιστά δύσκολο για τους ISP να γνωρίζουμε ακριβώς τι είστε με τη χρήση της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο για, και σχεδόν αδύνατο γι 'αυτούς να στραγγαλίζει ή τη διαμόρφωση της κίνησης σας στο διαδίκτυο επειδή είναι κρυμμένο πίσω από ένα στρώμα της κρυπτογράφησης.

Το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για την κοινή χρήση αρχείων και άλλα νομικά γκρίζα πρακτικές. Πολλοί VPNs έχουν διακομιστές που βρίσκονται σε χώρες που υιοθετούν μια πιο ήπια προσέγγιση στο θέμα, όπου filesharing επιτρέπεται. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν παραβιάζει τις πολιτικές που θα μπορούσε να δει VPN σας τερματίσει το λογαριασμό σας για κατάχρηση.

Σε μια πολύ πιο σοβαρή σημείωση, VPNs μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να παρακάμψουν τη λογοκρισία ή απόκρυψη από τις αρχές. Σε ορισμένες χώρες, η χρήση ενός VPN είναι παράνομη. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να κρύψει από τις αρχές με τέτοιο τρόπο, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τους κινδύνους ενός τέτοιου εγχειρήματος. Θα θελήσετε να εξοικειωθείτε με την έννοια ενός διακόπτη σκοτώσει, που πρωτόκολλα θα σας προστατεύσει καλύτερα, και το καλύτερο λογισμικό που έχετε στη διάθεσή σας για να δημιουργήσετε μια σύνδεση VPN.

Εκτός από τα χρήματα και την πρόσβαση Περιφέρεια-Locked περιεχόμενο, Πάρα

Για τους περισσότερους χρήστες, ένα VPN είναι πρώτα και κύρια μια επένδυση στον τομέα της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Να είσαι σε θέση να εμφανιστεί σαν να είστε περιήγηση στο διαδίκτυο σε μια άλλη χώρα έχει μερικά άλλα οφέλη, επίσης, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το λιανικό εμπόριο και ροή περιεχομένου.

Ίσως να χρεώνονται λιγότερο για ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία και αν φαίνεται να είναι σε μια άλλη χώρα. Το πιο προφανές παράδειγμα είναι πτήσεις, όπου η τιμή μπορεί να αλλάξει δραματικά ανάλογα με το πού μπορείτε να κάνετε κράτηση. Αυτό δεν απηχούν κατ 'ανάγκη το δρομολόγιο του ταξιδιού, είτε (προορισμός αναχώρηση σας δεν αναγκαστικά πρέπει να ταιριάζει με την τοποθεσία στην οποία έγινε η κράτηση.).

Ένας άλλος σημαντικός λόγος που πολλοί άνθρωποι εγγραφείτε για ένα VPN στην πρώτη θέση είναι η ροή γεω-περιορισμένο περιεχόμενο. Αυτό θα μπορούσε να είναι κατάλογος Netflix άλλης χώρας, υπηρεσίες streaming τηλεόραση, ή ακόμα και ζωντανά γεγονότα όπως τα αθλήματα που μπορεί να μην είναι διαθέσιμες σε τοπικό επίπεδο.

Αν πρόκειται η ροή διαδρομή, να είναι έτοιμοι να κάνουν έρευνα αγοράς. Ροή υπηρεσίες όπως το Netflix είναι πιο ενημερωμένοι από ποτέ από τα κόλπα που οι πάροχοι VPN χρησιμοποιούν για να παρακάμψουν γεωγραφικούς περιορισμούς. Ορισμένες υπηρεσίες μπορεί να έχουν συγκεκριμένους servers που θα πρέπει να συνδεθείτε για να για να αποκτήσετε πρόσβαση streaming video.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα ενός VPN;

Ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη χρήση VPN είναι ότι επιβραδύνει την ταχύτητα σας στο Internet. Δεδομένου ότι η χρήση ενός VPN εισάγει ένα επιπλέον επίπεδο ανάμεσα σε εσάς και τον ευρύτερο διαδίκτυο, η ταχύτητα σας θα είναι πιο αργή, αν μπορείτε να περιηγηθείτε μέσω VPN. Υπάρχουν περισσότερες στεφάνες για τα δεδομένα να πηδούν μέσα από πριν φτάσουν σας με ένα VPN.

Το θέμα της ταχύτητας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα του internet στο σπίτι σας και την απόσταση μεταξύ σας και του διακομιστή VPN που χρησιμοποιείτε. Ένας server που βρίσκεται λίγα μίλια μακριά θα παρουσιάσει μικρή επιβράδυνση, αλλά ένας διακομιστής στην άλλη πλευρά του κόσμου θα μπορούσε να έχει δραματικές επιπτώσεις. Και ναι, αυτό μπορεί να επηρεάσει τη ροή των επιδόσεων.

Αυτό μπορεί να κάνει τη χρήση του VPN ανεπιθύμητη για εφαρμογές χαμηλής καθυστέρησης, όπως παίζοντας online παιχνίδια ή φιλοξενίας video streams.

Το δεύτερο σημαντικό μειονέκτημα είναι η αντίληψη ότι ένα VPN που προσφέρει πλήρη προστασία από τις διαδικτυακές απειλές. Αυτή δεν είναι η περίπτωση. Να θυμάστε ότι ένα VPN δεν μπορεί να σας προστατεύσει από τις συνήθεις διαδικτυακές απειλές κακόβουλου λογισμικού, απατεώνες, zero-day exploits , Και την κλοπή ταυτότητας. Και αν δεν αλλάξετε σε απευθείας σύνδεση τις συνήθειές σας για να ενισχύσει την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας , θα μπορούσε ακόμα να είναι εύκολο να εντοπιστούν .

Επιπλέον, ένα VPN μπορεί η ίδια να τεθεί σε κίνδυνο. Το 2019, για παράδειγμα, οι πληροφορίες που προέκυψε ότι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους VPN στον κόσμο, NordVPN, ήταν πληγεί από μια παραβίαση της ασφάλειας σε ένα κέντρο δεδομένων στη Φινλανδία. Ο επηρεασμένος διακομιστής ήταν ευάλωτος μεταξύ 31 Ιανουαρίου και 5 Μαρτίου το 2018, αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν έχει κοινοποιηθεί για ένα χρόνο που είχε συμβεί η παραβίαση.

Ο Nordvpn περίμενε άλλους έξι μήνες πριν από την κοινοποίηση των πελατών της παραβίασης. Έμεινε δεσμούς με την εταιρεία που διαχειρίστηκε το διακομιστή και καθησυχούσε τους πελάτες ότι δεν αποκαλύψαμε αρχεία καταγραφής, χρηστών ή κωδικούς πρόσβασης, αλλά η παραβίαση εξακολουθεί να αυξήθηκε τα φρύδια, ιδιαίτερα από τους χρήστες που επηρεάζονται από τη Φινλανδία.

Τέλος, υπάρχει το κόστος που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Τα δωρεάν VPN δεν είναι μια επιλογή για όσους παίρνουν σοβαρά την ηλεκτρονική ασφάλεια, έτσι για την πραγματική προστασία στο διαδίκτυο, θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα μικρό μηνιαίο τέλος.

Επιλέγοντας το δεξί VPN

Η επιλογή του δεξιού VPN είναι σημαντική. Θα έπρεπε Αποφύγετε τα δωρεάν VPN Δεδομένου ότι είναι συχνά οι στόχοι των επιθέσεων και δεν προσφέρουν ελάχιστα χωρίς προστασία. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα VPN είναι οικονομικά προσιτά σε λίγα μόνο δολάρια το μήνα.

Εάν ανησυχείτε για τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες που εκτίθενται, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ένα VPN με μια ελάχιστη πολιτική καταγραφής. Αυτό σημαίνει ότι το VPN διατηρεί τα ημερολόγια του τι κάνουν οι χρήστες του για πολύ σύντομη περίοδο. Στην ιδανική περίπτωση, αυτή η υπηρεσία θα πρέπει να υπάρχει έξω από τη δικαιοδοσία σας και εκτός των δικαιοδοσιών κοινής πληροφοριών όπως το Πέντε μάτια .

Η μάθηση σχετικά με τα διάφορα πρωτόκολλα VPN που διατίθενται για εσάς θα σας δώσει μια καλύτερη κατανόηση του βαθμού προστασίας που μια συγκεκριμένη υπηρεσία σας προσφέρει μια συγκεκριμένη υπηρεσία. Ενώ αυτό μπορεί να βγει, Ο οδηγός μας για τα διαφορετικά πρωτόκολλα VPN θα πρέπει να σας δείξει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για όλες τις περιηγήσεις στο διαδίκτυο;

Εάν πληρώνετε για ένα VPN ότι είστε ευχαριστημένοι με, που σας παρέχει ένα επαρκές στρώμα ασφάλειας και αυτό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες που διαφορετικά δεν θα έχετε στη διάθεσή σας, τότε θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο .

Μπορεί να είναι πιο λογικό να απομονώσετε τις λίγες διαδικτυακές δραστηριότητες για τις οποίες ένα VPN είναι ακατάλληλο, όπως το παιχνίδι online παιχνιδιών ή η λήψη (νομικών) λήψεων που ολοκληρώθηκαν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μπορείτε πάντα να αποσυνδέσετε και να χρησιμοποιήσετε το web "γυμνό" για οποιεσδήποτε τέτοιες δραστηριότητες.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε το VPN σας για απολύτως όλα σε όλες τις συσκευές σας, μπορείτε Ρυθμίστε ένα VPN σε ορισμένους δρομολογητές .


VPNs - Τα πιο δημοφιλή άρθρα

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για Gaming;

VPNs Feb 4, 2023

Gordenkoff / Shutterstock Υπάρχει μια καλή πιθανότητα που τρέχει σε πολλές διαφημίσεις για VPN (Vi..


Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Incognito Mode και ένα VPN;

VPNs Mar 11, 2023

Weare / Shutterstock.com VPNs και η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης είναι δύο από τα πιο δημοφιλή ερ..


5 Σημάδια ένα VPN είναι να μην Αξιόπιστος

VPNs Apr 30, 2023

releon8211 / Shutterstock.com VPNs είναι μια μεγάλη επιχείρηση που αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια ..


Πώς να ελέγξετε αν VPN λειτουργεί (και Spot VPN διαρροές) σας

VPNs May 20, 2023

Alexander Supertramp / Shutterstock.com Αν έχετε εγγραφεί στο ένα Vpn και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ..


Πώς να ελέγξετε αν οι ιστότοποι έχουν αποκλειστεί στην Κίνα

VPNs May 17, 2023

Sean Pavone / Shutterstock.com Εάν είστε στο δρόμο σας προς την Κίνα ή είναι απλά το περίεργο είδος, μ�..


Πώς λειτουργεί η εργασία σήραγγας VPN;

VPNs Jun 28, 2023

Daniel Vulin / Shutterstock.com Το Split Tunneling είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει �..


Τι είναι το VPN Kill Switch, και χρειάζεστε ένα;

VPNs Aug 4, 2023

Chello700 / Shutterstock.com Ψώνια για ένα Προμηθευτής VPN Μπορεί να είναι δύσκολο, έτσι ώστε να..


VPN Μύθοι Debunked: Τι VPNs μπορεί και δεν

VPNs Sep 27, 2023

Dallasetta / Shutterstock.com Αν έχετε δει ποτέ μια διαφήμιση για ένα VPN στην τηλεόραση ή στο δι..


Κατηγορίες