Μπορεί ο ISP μου να δει αν χρησιμοποιώ ένα VPN και φροντίζουν;

Sep 8, 2023
VPNs
Nicoleta ionescu / shutterstock.com

Η χρήση ενός VPN είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε το απόρρητό σας ενώ βρίσκεστε σε απευθείας σύνδεση: Οι ιστότοποι που επισκέπτονται δεν θα μπορέσουν να σας αναγνωρίσουν από το δικό σας διεύθυνση IP , που σημαίνει ότι μπορείτε να το κάνετε έτσι είστε σε μια διαφορετική χώρα. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να αναρωτιέστε αν ο ISP σας μπορεί να δει ή όχι να χρησιμοποιήσετε ένα VPN και, εάν ναι, αν αυτό έχει σημασία.

Μπορεί ο ISP μου να δει αν χρησιμοποιώ ένα VPN;

Η απάντηση στο πρώτο μέρος είναι απλό: ναι, ο ISP σας θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN αν θέλετε.

Αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο ένα VPN λειτουργεί: Όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο χωρίς VPN, συνδέεστε από τον υπολογιστή σας στο σύστημα του ISP σας, το οποίο με τη σειρά σας συνδέεται με τον ιστότοπο που θέλετε να επισκεφθείτε - είναι ένα μικροσκοπικό κομμάτι πιο περίπλοκο από αυτό, Αλλά για τους σκοπούς μας αρκεί. Ελέγξτε τον οδηγό μας Πώς λειτουργεί το Διαδίκτυο Για περισσότερες πληροφορίες.

Όταν συνδέεστε μέσω ενός VPN, πηγαίνετε από το ISP σας στο διακομιστή της υπηρεσίας VPN και στη συνέχεια σε έναν ιστότοπο. Αυτό το κάνει να εμφανίζεται σε αυτόν τον ιστότοπο, όπως χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN και ελπίζουμε να τους ξεγελάσετε να σκεφτείτε ότι είστε κάποιος άλλος, κάπου αλλού. Σημειώστε, όμως, αυτό χωρίς Λειτουργία ανώνυμης Εφαρμόστε, θα μπορούσατε ακόμα να εντοπίσετε πολύ εύκολα.

Τι βλέπει ο ISP μου;

Τα VPN είναι διαφορετικά από τους πληρεξούσιους Στο ότι κρυπτογραφούν τη σύνδεσή σας μέσω του τι ονομάζεται ασφαλής σήραγγα. Αυτό κρυπτογραφεί τη σύνδεση από τον υπολογιστή σας στον διακομιστή VPN, συνήθως χρησιμοποιώντας μια προηγμένη μέθοδο κρυπτογράφησης όπως AES-256 Αυτό μπορεί, θεωρητικά, να σπάσει μόνο κάποιος με λίγα δισεκατομμύρια χρόνια για να χάσει.

Η σήραγγα το κάνει έτσι ώστε ο ιστότοπος που επισκέπτεστε μπορεί να δει μόνο την ψεύτικη διεύθυνση IP (τη διεύθυνση IP της VPN), αλλά λειτουργεί επίσης το αντίστροφο. Όταν ένας ISP εξετάζει τη σύνδεση που κάνατε και ζητά να μάθετε πού κατευθύνονται, το μόνο που επιστρέφει είναι μερικά τυχαία σκουπίδια. Μπορεί να δει ότι κάνετε μια σύνδεση - μπορεί να καταλάβει ακόμη και τη διεύθυνση IP που συνδέεστε - αλλά τίποτα πέρα ​​από αυτό.

Φυσικά, η επιστροφή των τυχαίων απορριμμάτων είναι ένα ενδεικτικό σημάδι που χρησιμοποιείται ένα VPN. Ένας ISP μπορεί να καταλάβει πολύ εύκολα, οι συνδέσεις οδηγούν σε ένα VPN: απλά κοιτάξτε εκείνες που στέλνουν πολλά κρυπτογραφημένα δεδομένα πίσω. Δεν υπάρχει κανένας ρεαλιστικός τρόπος να καταλάβουμε ποια VPN - όχι χωρίς να βρούμε από τους ανθρώπους να νοικιάζουν τον χώρο του διακομιστή και δεν θα πουν ποτέ - ή τι έχετε πρόσβαση μέσω ενός VPN.

Κάνετε φροντίδα των ISP εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN;

Αυτό οδηγεί στο δεύτερο μέρος της ερώτησης, είτε πρόκειται για φροντίδα των ISP που χρησιμοποιείτε ένα VPN. Η απάντηση είναι πιθανώς ότι εξαρτάται από τη γεωγραφική σας θέση. Στα πάνω από τον κόσμο, μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι ISP γενικά δεν ενδιαφέρονται. Είτε συνδέεστε σε ένα διακομιστή VPN είτε σε ένα τυχαίο ιστότοπο είναι πιθανώς όλα τα ίδια με αυτά. Μετά από όλα, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν VPN για να συνδεθούν εξ αποστάσεως στα δίκτυα εργασίας. Ένα VPN που χρησιμοποιείτε για την ιδιωτικότητα μοιάζει με το ίδιο.

Υπάρχει, ωστόσο, μία μεγάλη εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα: δικτατορίες όπως η Κίνα, το Ιράν και μια δέσμη άλλων χωρών που έχουν έκανε παράνομη VPN . Στις χώρες αυτές, οι περισσότεροι ISP θα ανήκουν είτε από το κράτος είτε θα έχουν κάποιο είδος κρατικού ελέγχου που επιβάλλονται, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιος να ελέγξει τις συνδέσεις.

Γνωρίζουμε ότι το Κινεζικές αρχές Θα επιβάλει πρόστιμα στη χρήση VPN και υπάρχουν φήμες ότι η κυβέρνηση έχει αναπτύξει τεχνολογία παρακολούθησης VPN. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτά τα προγράμματα μπορούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τις οποίες οι συνδέσεις στέλνουν πίσω κρυπτογραφημένα δεδομένα και έτσι τα αναγνωρίζονται, αλλά δεν είμαστε σίγουροι.

Βόμβος Είναι μια υπηρεσία VPN που ισχυρίζεται ότι έχει πρωτόκολλα σύνδεσης που μπορούν να ξεγελάσουν το κινεζικό σύστημα ανίχνευσης, υποθέτουμε κάνοντας το σήραγγα VPN να μοιάζει με μια κανονική σύνδεση με κάποιο τρόπο.

Τι γίνεται με τα ISP που πωλούν δεδομένα;

Ένα άλλο σύνολο χωρών όπου οι ISP μπορεί να μην είναι τόσο χαρούμενοι για τους πελάτες που χρησιμοποιούν VPN είναι αυτά που είναι νόμιμη για αυτούς να Παρακολουθήστε και πωλούν δεδομένα χρήστη , όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και δεν έχουμε καμία απόδειξη γι 'αυτό, μπορούμε να φανταστούμε ότι οι ISP δεν είναι πολύ ευχαριστημένοι με τους χρήστες VPN από τότε που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές λιγότερες πληροφορίες για να πουλήσουν.

Ωστόσο, δεδομένου ότι Η χρήση VPN είναι νόμιμη Στις ΗΠΑ και δεν υπάρχει τρόπος να εντοπίσετε πώς οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο, υπάρχουν μικρά Isps που μπορεί να κάνει για να σταματήσει τους πελάτες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ένα VPN.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, μπορεί να είναι μια έξυπνη κίνηση για να χρησιμοποιήσετε ένα VPN και να αρνηθείτε το ISP σας την ευκαιρία να συγκομιδή των δεδομένων σας. Έχουμε συγκεντρώσει έναν οδηγό για την εξεύρεση του Καλύτερο VPN εκεί έξω, αλλά αν θέλετε μια συντόμευση, συνιστούμε Εκφράζω Για τους περισσότερους ανθρώπους, τις περισσότερες φορές.


VPNs - Τα πιο δημοφιλή άρθρα

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Incognito Mode και ένα VPN;

VPNs Mar 11, 2023

Weare / Shutterstock.com VPNs και η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης είναι δύο από τα πιο δημοφιλή ερ..


θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για όλους σας Web Browsing;

VPNs Aug 20, 2023

Νικολέτα Ιονέσκου / Shutterstock.com Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, ή VPN για συντομία, είναι ένα �..


Ποια είναι αποκεντρωμένη VPNs;

VPNs Aug 17, 2023

TAW4 / Shutterstock.com Αποκεντρωμένη VPNs θα μπορούσε να είναι η τελευταία τρόπος με τον οποίο μπ�..


Γνωρίστε Lightway, ένα Speedy Open-Source VPN πρωτόκολλο, Διαθέσιμο Τώρα

VPNs Aug 10, 2023

Εκφράζω Εκφράζω Ψάχνει να αλλάξει το παιχνίδι VPN με το νέο πρωτόκολλο φωτισμού. Αντί να χ..


ExpressVPN εναντίον NordVPN: Ποια είναι η καλύτερη VPN

VPNs Sep 21, 2023

Maor_winetrob / shutterstock.com Αν ψάχνετε το καλύτερο vpn Για τις ανάγκες σας, οι πιθανότητες εί..


IPVanish εναντίον ExpressVPN: Ποια είναι η καλύτερη VPN

VPNs Nov 27, 2023

Ksenia zvezdina / shutterstock.com Ινδός και Εκφράζω είναι δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στ�..


Nordvpn εναντίον Ipvanish: Ποιο είναι το καλύτερο VPN;

VPNs Nov 25, 2023

Ksenia zvezdina / shutterstock.com Nordvpn και Ινδός είναι δύο μεγάλα ονόματα στη βιομηχανία VP..


Surfshark εναντίον ExpressVPN: Ποια είναι η καλύτερη VPN

VPNs Nov 14, 2023

Ksenia zvezdina / shutterstock.com Αν προσπαθείτε να επιλέγω ο καλύτερη υπηρεσία VPN για σας..


Κατηγορίες