Hvad er en retina display?

Aug 16, 2023
iPhone og iPad
Tada Images / Shutterstock.com

Apple elsker at bruge udtrykket "retina display" i sine marketingmaterialer, men hvad betyder det netop? Og hvorfor er der så mange forskellige typer af skærme, der bærer denne etiket? Lad os se nærmere på sætningen.

Det handler om pixeldensitet

Udtrykket "Retina Display" er noget æble, der består, og så kan udtrykket gælde for noget æble anser "nethinden" kvalitet. Det optrådte først, da iPhone 4 blev udgivet i 2010, med Steve Jobs med angivelse af at 326 pixels per inch. (PPI), individuelle pixels kan ikke skelnes, mens du bruger enheden.

Dette er det nærmeste, vi har til en definition af udtrykket "nethinden", som Apple bruger i sin markedsføring. Hver smartphone, tablet og computer, som Apple producerer i øjeblikket skibe med en "Retina" -display, med nogle ved hjælp af forskellige visningsteknologier og paneler, der kvalificerer sig som "Super Retina" eller bedre.

Du har sikkert bemærket, at disse enheder har vildt forskellige pixeldensiteter. Det iPhone 12. Ure i 460 ppi mens M1 MacBook Air kun forvalter 227 ppi. Hvordan kan begge skærme kvalificere som "retina" med en så høj grad af pixeldensitetsvariation?

Svaret ligger i, hvor langt du er fra en enhed, når du bruger den. Apple forventer, at du vil sidde betydeligt længere væk fra en MacBook Air, end du vil, når du bruger en mindre formfaktor enhed som en iPhone. Hvis du ikke kan se pixels, når du sidder ved dit skrivebord, anser Apple displayet til at være "Retina" kvalitet.

Herfra kan vi konkludere, at nethinden betyder, at pixels ikke kan skelnes individuelt Ved normal driftsafstand . Apple har siden tilpasset udtrykket med præfikser og suffikser som "Super Retina" og "Retina HD" for sine mobile enheder, men de fleste Mac-modeller leverer stadig med en almindelig gammel "Retina Display."

Hvilke fordele har en retina-skærm?

Et display med en høj pixeldensitet, der kvalificerer sig som nethinden, giver en mere behagelig brugeroplevelse. Ikke at kunne se individuelle pixels betyder, at billeder og tekst er skarpe og skarpe, med lidt til ingen jagged kanter synlige, medmindre du bliver meget tæt på.

Æble

Dette kræver MacOS at justere brugergrænsefladen for at bruge aktiver, der har fire gange detaljerne (to gange pixels lodret, og to gange pixels vandret). Det skal også skala disse ikoner op, så de ikke virker for små.

Brugen af ​​en retina display vil ikke gøre dit arbejde bedre, men det vil gøre den tid, du bruger til at bruge din enhed lidt mere behagelig. Mens Mac apps som Retinizer. Blev engang forpligtet til "opskalere" ældre apps, de fleste software nu tegner sig for Apples præference for højpixeldensitetsdisplayer.

Forståelse af displayteknologi.

Mens "retina" er et udtryk, der er forbeholdt Apple-enheder, har rivaler også deres egen terminologi. For eksempel elsker Samsung at bruge "Super Amoled Display" for at beskrive OLED Panels med integrerede digitalisatorer .

Hvis du er interesseret i at lære mere om displayteknologi, kan du være interesseret i at kende Forskel mellem OLED og ikke-OLED-skærme , såvel som Sådan køber du det rigtige tv for dit budget og behov.


iPhone og iPad - Mest populære artikler

Hvordan til automatisk at skifte iPhone og iPad Baggrund i Dark-tilstand

iPhone og iPad Nov 16, 2022

Hvis du vil have din iPhone eller iPad tapet For at ændre, når du skifter mellem lys og mørk tilstand, kan du bruge specielle tapeter, der leveres af Apple, der indeholder b�..


Hvordan man finder og installere tredjepartsprogrammer Genveje på iPhone og iPad

iPhone og iPad Nov 1, 2022

Khamosh Pathak. Genvejen-appen på iPhone og iPad er fantastisk til at skabe enkle og komplekse automatiseringer. Hvis du er ubehagelig, hvilket gør din egen, er der d..


Sådan konverteres et login til "Log ind med Apple"

iPhone og iPad Dec 17, 2022

Hanohiki / Shutterstock.com. "Log ind med Apple" giver dig mulighed for at registrere dig og logge på tjenester ved hjælp af dit Apple ID, ligesom du kan m..


Hvad er en LTPO-skærm, og er det bedre end OLED?

iPhone og iPad Apr 3, 2023

Halfpoint / Shutterstock.com. Ville det ikke være godt, hvis vi kunne gøre smartphones mere magteffektive og få mere brug fra en enkelt afgift? Det er pr�..


Sådan deler du iPhone Sundhedsdata med familie og læger

iPhone og iPad Jul 24, 2023

Primakov / Shutterstock.com. Dine sundhedsdata, der er optaget fra Apple Watch og iPhone, bliver gemt i Health-appen til iPhone. Så længe din iPhone (og modt..


Sådan fjerner du et nummer på iPhone

iPhone og iPad Aug 19, 2023

Vil du begynde at få opkald og tekstbeskeder fra en person, som du engang er blokeret på din iPhone? Unblock deres telefonnummer på din iPhone, og de vil kunne kontakte dig igen. Vi vis..


6 Nye Apple Widgets kommer til iPhone og iPad i efteråret 2021

iPhone og iPad Aug 5, 2023

Starter in. iOS 15 og iPados 15 , Tilbyder Apple flere nye widgets. til din startskærm. Uanset om du vil finde en tabt enhed, skal du ringe til din yndlings kontak..


Sådan Set en Emergency Kontakt på iPhone (og hvorfor)

iPhone og iPad Nov 21, 2022

FellowNeko / Shutterstock.com. Du kan tilføje en eller flere nødkontakter til din iPhone, så de nemt kan kontaktes (eller kontakte dig) i hastende situati..